Hírek

2008.03.15. 10:12

Agyon akarták lőni Putyint

Az orosz vezetőkre akkor akartak lőni, amikor a március 2-i elnökválasztás estéjén kettesben, gyalog mentek át a Vörös téren

mti

Az orosz vezetőkre akkor akartak lőni, amikor a március 2-i elnökválasztás estéjén kettesben, gyalog mentek át a Vörös téren az ott éppen zajló könnyűzenei koncertre - állítja egy orosz bulvárlap.

Részleteket közölt a Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev ellen tervezett merényletről a Tvoj Gyeny című moszkvai bulvárlap szombaton, de egyelőre hivatalos forrásból nem erősítették meg a cikk állításait.

Az orosz vezetőkre akkor akartak lőni a Tvoj Gyeny szerint, amikor a március 2-i elnökválasztás estéjén - eléggé szokatlan módon - kettesben, gyalog mentek át a Vörös téren az ott éppen zajló könnyűzenei koncertre, hogy annak színpadáról szóljanak első ízben az eredményről.

A lap úgy tudja, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálat kommandósai alig néhány órával a kitűzött időpont előtt rohamozták meg a lakást, ahonnan a merényletet el akarták követni, és fogták el a lövészt, aki már éppen elkezdett vallani, mire Vlagyimir Putyin távozó és Dmitrij Medvegyev megválasztott elnök megjelent a téren.

A merénylet szervezői lakást vettek ki egy olyan helyen, ahonnan jól rá lehetett látni a Vasziljevszkij szpuszkra - a Vörös térnek a Vaszilij Blazsennij székesegyház mögött a folyóig tartó folytatására - és onnan akartak lőni az ország első embereire - írta a Tvoj Gyeny. A lap nemcsak megírta, hogy az elfogott személy tádzsikisztáni születésű fiatal férfi, hanem fényképét is közölte.

Ezek is érdekelhetik