Hírek

2005.07.02. 00:00

Veszélyes frizurák

A közkeletű reklám szerint teljesen mindegy, hogy Párizs, Róma, Milánó, London vagy New York – a frizura mindig tökéletes marad. Vagy mégsem?

Gyulay Zoltán

Számos, egyébként hajzatára rendkívül kényes és mindig jól fésült, híresség ugyanis a róluk készült fotók tanúsága szerint a leglehetetlenebb helyzetekben borzolódott össze. Elég egyetlen erőteljesebb légfuvallat, és oda a jól felépített imázs. Kitűnő példa rá Nick Nolte (64), akinek haja egyenesen ollóért és fésűért kiált. Kellemetlenül járt Camilla Parker Bowles, azaz Kamilla cornwalli hercegnő (57). Az ő esete amúgy is különleges, hiszen korábban lomposan, kopott farmerban, kinyúlt pólókban járt, haja ázott szalmaként lógott a vállára. Senki sem értette a trónörököst, hogy válhatott örök szerelmévé ez az elhanyagolt nő. És láss csodát! A hetedhét határra szóló lakodalmon királynői tartású, korához képest szépnek mondható hölgy vonult Károly (56) oldalán, fején tökéletes hajkoronával. Szerencsére szellő sem rebbent, nem úgy, mint a minap a londoni Regent’s Parkban egy sportcsarnok avatási ünnepségén. A brit bulvársajtó természetesen ezeket a fotókat közölte az eseményről.

Pórul járt Michael Jackson (46) is: neki a Santa Maria-i bíróság épülete előtt kellett megküzdenie a széllökéssel. Hiába óvják még a széltől is testőrei, s amint kiszáll az őt szállító, sötétített ablakos limuzinból, rögvest hatalmas (védő)ernyőt feszítenek ki a feje fölé. A szálegyenesre kefélt és pontosan belőtt, fényes, fekete séró csúnyán összeborzolódott, és szinte leleplezte a popsztárt. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy esetleg nem is eredeti az, ami ékesíti a fejét, hanem vendéghaj, magyarul paróka.

Amíg egyesek arra adnak sokat, hogy mindig jól fésültek legyenek, mások szándékosan csúfítják el magukat. Ennek a műfajnak legismertebb és legeredetibb művelője David Beckham (30), aki úgy váltogatja frizurája színét és formáját, mint a fehérneműt. De mindig sikerül – igaz, kérészéletű – divatot teremtenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!