Hírek

2005.04.11. 06:16

HÍRsáv

BAMA

Utazás kiállítás és vásár nyílt Veszprémben
Nyolcadik alkalommal rendezik meg Veszprémben az Utazás kiállítást és vásárt. A megnyitón a turizmusért felelős politikai államtitkár, Pál Béla hangsúlyozta, hogy a régiók idén kétmilliárd forintot kapnak idegenforgalmi fejlesztési célokra. (hkj)

Négyszázalékos lesz az új fizetnivaló
Ezen a héten kell először fizetni vállalkozói járulékot az idei évre vonatkozó adójogszabályok alapján, közölte az adóhivatal. Az egyéni és társas vállalkozók az egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem után 4 százalékos vállalkozói járulékot kötelesek fizetni. (hkj)

Az új törvény szerint az ügyfél lesz a középpontban
Az ügyfél szempontjából közelíti meg az eljárás rendjét a közigazgatási hatósági eljárásról szóló új törvény. A régi, 1957-es jogszabály a hatóságot állította a középpontba, mondta Lamperth Mónika belügyminiszter. (hkj)

Kétmillió forint a legnagyobb támogatás
A kis- és középvállalkozások részére nyújtott emelt szintű, szakmaközpontú tanácsadás pályázati támogatására az idén 1,7 milliárd forintot szánnak. Az elnyerhető legmagasabb összeg létszámtól függően négyszázezer és kétmillió forint között lehet. (hkj)

Magyarország iránt érdeklődő britek
Tizenegy kiállító érdeklődött közép- és kelet-európai hálózatbővítési lehetőség iránt. Közülük hét vállalkozás jelölte meg elsőként Magyarországot a napokban Londonban befejeződött ötödik nemzetközi üzletlánc-kiállításon és szakmai fórumon. (hkj)

Huszonhatmilliárd forint kockázati tőke
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület előzetes becslései alapján tavaly Magyarországon mintegy 110 millió euró (26,4 milliárd forint) kockázati és magántőke került befektetésre több mint 40 üzletkötés során. (hkj)

Hat évig nem lesz leépítés az autógyárban
Több hónapos huzavona után az Audi-gyár vezetése megállapodott a dolgozók képviselőivel a további foglalkoztatásról. Ígéretet tett arra, hogy 2011-ig nem lesz leépítés az Audi két gyárában. (hkj)

Számítógépes program a bizalom mérésére
Amerikai kutatók olyan szoftvert fejlesztettek ki, amelynek segítségével követhetik, ahogyan egy üzleti tárgyalás résztvevőiben kialakul az egymás iránti bizalom. Arra kerestek választ, hogy az érintettek elég jól kiismerhetik-e tárgyalópartnerüket, s bizalommal aláírhatják-e a papírokat. (hkj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!