labdarúgás

2018.07.10. 11:54

Csordás Csaba újra Kecskeméten

Csordás Csabának hajdanán nagy szerepe volt a Kecskeméti TE történelmi sikereiben. A csatár visszatért a hírös városba, és szeretne mihamarabb az akkorihoz hasonló pillanatokat átélni.

Borbély Károly

Balról jobbra: Kertész Zoltán, Csordás Csaba, Kovrig Ákos és Koós Károly az SC Hírös-Ép hétfői sajtótájékoztatóján

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Borbély Károly

„Azért jöttem haza, mert bíztam az itteni tulajdonosokban, akiket nagyon régóta ismertem. Az első évben kissé csalódott voltam, olyan amatőrnek tűnt minden. Majd lassan elindultunk a profizmus felé, Tomiszlav Sziviccsel pedig beérett a csapat gyümölcse. Ma már azt mondom, megérte hazajönni. Tele vagyok energiával, ambícióval, és nagyon remélem, hogy meglesz a bajnoki cím.” Ezt Csordás Csaba mondta 2008. március végén. A bajnoki címet pedig megszerezte a Kecskeméti TE együttese az NB II. Keleti csoportjában, és történelme során először feljutott az NB I.-be.

Két évvel később, 2010. május közepén pedig azt írta a szurkolók körében Csoriként ismert hírös városi ikonról a Petőfi Népe, hogy a KTE-­Ereco 100. NB I.-es gólját Csordás Csaba szerezte, méghozzá a Fradi ellen. Azt azonban nem tudta megmondani a lila-fehérek támadója, hogy hányadik élvonalbeli találata volt.

„Nem tudom pontosan. A negyvenharmadik, vagy negyvennegyedik… De nem is ez a lényeg, hanem, hogy hiá­ba az Üllői úti találatom, ha nem sikerült nyernünk, sőt a döntetlenhez sem volt elegendő.” – jelentette ki anno a KTE csatára.

„Lokálpatriótaként mindig tudtam, hogy visszatérek Kecskemétre” – ezt pedig már hétfőn mondta Csordás Csaba, aki tíz éve költözött el a hírös városból Szombathelyre. Ott a helyi Illés Béla Labdarúgó Akadémián dolgozott, valamint a női élvonalban szereplő Viktória FC Szombathely gárdáját irányította. Futballozni pedig átjárt Ausztriába, egy Magyarországon NB III.-as együttesnek számító gárdához.

A 287-szeres NB I.-es múlttal rendelkező játékos visszatérését Kertész Zoltán, az SC Hírös-Ép elnöke jelentette be a klub hétfői sajtótájékoztatóján. Csori a 2018/2019-es szezonban a Bács-Kiskun megyei második osztályban szereplő kecskeméti csapat játékosa lesz, de nem csak azt kell megmutatnia a 41 éves játékosnak, hogy a labdával még mindig remekül bánik. Arra is kíváncsiak lesznek az egyesület vezetői, miként ért a fiatalok nyelvén. Egyéni tréningeket tart ugyanis az ifjú csatároknak, segítve ezzel a szakmai igazgató, Koós Károly, valamint a sportigazgató és a felnőttcsapatot irányító Kovrig Ákos munkáját. Csordás Csaba a Kecs­keméti Labdarúgó Akadémián is szerepet kap, ott az U19-es korosztállyal foglalkozik a jövőben.

Balról jobbra: Kertész Zoltán, Csordás Csaba, Kovrig Ákos és Koós Károly az SC Hírös-Ép hétfői sajtótájékoztatóján
Fotó: Petőfi Népe

„Van feladat bőven. Hajdanán nagy szerepem volt abban, hogy a Kecskeméti TE történelmi sikereket aratott. Nagyon szeretnék mihamarabb részese lenni valami hasonlónak” – tette hozzá Csordás Csaba.

Kertész Zoltántól azt is megtudtuk a sajtótájékoztatón, hogy épül egy új füves pálya a Műkertvárosi Sportcentrumban, egy év múlva birtokba is vehetik a fiatalok. A fiatalok, mert elsősorban az övéké lesz. A klubnál számítanak ugyanis arra, hogy minél többen jelentkeznek az egyesület toborzójára, ahol az említett szakembereken kívül egy másik KTE-­legendával is találkozhatnak, Nagy Zsolttal, a hajdani remek kapussal, aki az ifjú hálóőröknek mutatja meg a fortélyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában