Labdarúgás

2018.09.21. 11:26

Öten kupaharcra készen

Ezen a hétvégén vívják a Magyar Kupa első országos fordulójának mérkőzéseit. A legjobb 128 csapat közé az idén öt Bács-Kiskun megyei egyesület került és lép pályára a hétvégén. Ketten alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben idegenben mérkőznek, hárman pedig hazai pályán várják a szurkolóik biztatását.

PN

A kalocsai Nasz Balázs rutinja sokat érhet

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat

Berkenye SE–Duna Aszfalt TVSE

Berkenye, 14.00. Vezeti: Szigetvári Márk (Szarvas László, Nováki Richárd).

Az NB II.-es Duna Aszfalt Tiszakécske VSE ellenfele, a Berkenye a Nógrád megyei első osztályban szerepel, jelenleg három győzelemmel és egy döntetlennel, 11–4-es gólkülönbséggel a harmadik.

Szabó István, a TVSE edzője: – Próbáltunk információkat begyűjteni a Berkenyéről. Azt tudjuk, hogy váci, illetve balassagyarmati kötődésű játékosok alkotják a keretét. Van köztük rutinosabb játékos, vagyis nagyon jó megyei I. osztályú csapattal fogunk találkozni. Azt is tudjuk, hogy a Magyar Kupa-­sorozat nem olyan, mint a bajnokság, mindig vannak meglepetések, nem vehetünk senkit sem félvállról, de ez nem is jellemző ránk. Természetesen mindenképpen tovább szeretnénk jutni. A keretünk elég erős ahhoz, hogy most azok lépjenek pályára, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Ugyanúgy készülünk, mint egy bajnoki találkozóra. A két település között elég tetemes a távolság, de azért hamarabb, tehát előző nap nem fogunk elutazni. Maximálisan tiszteljük az ellenfelet, de győzni szeretnénk.

Kecskeméti LC–Körmendi FC

Kecskemét, 14.00. Vezeti: Fekete Tibor (Dobos Dávid, Pálinkás Donát).

A Bács-Kiskun megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában szereplő KLC vendége, a Körmend a Vas megyei első osztályban két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel, 8–8-as gólkülönbséggel a 8. helyen áll.

Bende Csaba, a KLC edzője: – Nagyon örülünk, hogy felkerültünk az országos táblára, és ha már idáig eljutottunk, akkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy folytassuk is a menetelést. Ha az összes ellenfelet számba vesszük, akiket kaphattunk volna, akkor a Körmend a verhető kategóriába tartozik. Esélyünk mindenképpen van ellenük. Megfelelő taktikával, fiatalos lendülettel eredményesek is lehetünk. Nem fogunk megilletődni, szerintem van esélyünk a továbbjutásra. Az biztos, hogy jó meccset fogunk játszani, kíváncsian várom magam is, hogy mire megyünk. Ugyanúgy kell nekimenni az ellenfélnek, és ugyanúgy kell játszani, ahogy a bajnokikon is, és akkor nem lehet gond. Vesztenivalónk nincs, ismétlem, nagy dolog, hogy idáig eljutottunk.

Lipót Pékség SE–Kecskeméti LC

Lipót, 15.00. Vezeti: Takács Ryan Lee (Nagy Viktor, Bognár László).

Az NB III. Közép csoportjában szereplő KTE riválisa, a Lipót Pékség a Győr-­Moson-Sopron megyei első osztályban százszázalékos teljesítménnyel, hat mérkőzésből hat győzelemmel, 46–1-es gólkülönbséggel listavezető.

Szabó Tibor, a Kecskeméti LC edzője: – A kupában minél tovább szeretnénk jutni. A kupameccsek erőfelmérőnek is nagyszerűek, lehetőséget adnak arra, hogy felmérjük, mire vagyunk képesek magasabb osztályú ellenféllel szemben, ezért is lenne fontos, hogy a most hétvégi ellenfelünkön továbblépjünk. A kupa a bajnokság mellett egy extra lehetőség is a játékosok számára, hogy megmutassák magukat a külvilág felé is, illetve azoknak a játékosoknak, akik a bajnokságban eddig esetleg kevesebbszer jutottak szóhoz, ez egy bizonyítási lehetőség. Ami az ellenfelet illeti, ismerem őket, tavasszal, amikor a potenciális osztályozós ellenfeleket térképeztem fel, már láttam őket játszani. A Lipót is bajnokesélyes volt, éppen a későbbi bajnok Ménfőcsanak elleni találkozójukat tekintettem meg. Egy kombinatív játékot játszó, jó csapatról van szó, teli minőségi játékosokkal, tehát nehéz dolgunk lesz. A múlt hétvégi, dunaújvárosi találkozón az ellenfelünk nem focizott le minket, sőt, a második játékrészben majd felbillent a pálya, de nem volt szerencsénk. Meggyőződésem, hogy a múlt hétvégi teljesítmény elég lenne a továbbjutáshoz. Azon dolgozunk, hogy ez meglegyen, és vidám hangulatban tegyük meg az utat hazafelé.

Vasárnap

Kalocsai FC–Ibrány SE

Kalocsa, 14.00. Vezeti: Lovas László (Zahorecz Roland, Belicza Bence).

A Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Kalocsa vendége, az Ibrány SE a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban négy győzelemmel, két döntetlennel, 22–3-as gólkülönbséggel vezeti a tabellát.

Kohány Balázs, a Kalocsa edzője: – Vasárnap bajnoki mérkőzés helyett ezúttal kupameccset vívunk, amelyre nagy erőkkel készülünk. Bár az ellenfelünk az ország másik végéből érkezik, és nincs sok ismerősünk Szabolcsban, mégis tudjuk, hogy jó csapatot fogadunk. Találtunk az Ibrányról néhány videót, meccsösszefoglalót, amelyből megtudtunk ezt-azt, és hát láttuk az adatbankot, ami arról árulkodik, hogy leendő ellenfelünk magabiztosan, veretlenül vezeti a szabolcsi bajnokságot, ráadásul minden meccsüket 5-6 gólkülönbséggel nyerték. Ez egy igazi ki-ki meccs lesz. Mi mindent megteszünk azért, hogy tovább nyújthassuk a kupában az idei sikerszériánkat.

A kalocsai Nasz Balázs rutinja sokat érhet
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Jánoshalmi FC–Füzesgyarmati SK

Jánoshalma, 15.00. Vezeti: Szommer Attila (Varga Gábor, Illés Tamás).

A Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Jánoshalma hétvégi vendége, a Füzesgyarmati SK az NB III. Keleti csoportjában három győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel hét forduló után a 8. helyen tanyázik.

Florin Nenad, a Bácsalmás edzője: – Az őszi kupa- és bajnoki mérkőzéseink egyaránt rendkívül küzdelmesek voltak. Az ellenfelet nem ismerjük, az viszont látszik az MLSZ adatbankjában, hogy kiváló csapattal kell megmérkőznünk. A felkészülési mérkőzéseinket NB III.-as csapatokkal játszottunk, véleményem szerint ebben az osztályban már nincs gyenge csapat. Nagyobb sebességgel játsszák a meccseket, és a focistáik nincsenek annyira megterhelve, mint a mi játékosaink, akik bizony munka mellett rúgják a labdát. Annyi szerencsénk ezúttal azért van, hogy a kupameccs nem hét közben, hanem vasárnap lesz, így a csapat várhatóan pihentebb lesz. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést és továbbjutni. Kevés gólra számítok a találkozón, de bízom a sikerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában