futsal

2018.01.23. 09:53

Győzelemmel felérő döntetlen

Mély gödörbe zuhant az elmúlt hetekben a Futsal NB II Keleti csoportjában szereplő kecskeméti Scoregoal, főleg a berettyóújfalui vereség után. Hétfő este a tabellán második helyen álló Kincsem Lovasparkot fogadták a 17. fordulóban, a tét az volt, hogy sikerül-e lelkileg talpra állni a társaságnak. Győzni nem sikerült, de az értékes döntetlennel a gödörből kimászni igen.

Vincze Miklós

Scoregoal Kecskeméti Fc - Rubeola Fc Csömör Férfi Futsal NB II. Keleti csoport 7. forduló Messzi István Sportcsarnok

Nem véletlenül tartott a mérkőzéstől Koós Károly, a hazaiak vezetőedzője, már az első percben látszott, hogy valóban a futsalban jó évtizedes rutinnal rendelkező, összeszokott, dörzsölt vén rókák alkotják a Kincsem csapatát, akik jószerével mozgás, futás nélkül képesek folyamatosan mozgásban tartani a labdát, akik már régen elsajátították a sportág minden csínját-bínját. Az első félidőben látszott, hogy a Scoregoal jóval rutintalanabb csikócsapata itt csakis maximális erőbedobással, száz százalékot nyújtva próbálhatja meg csökkenteni a két csapat közti különbséget.

A hazaiak számára olyan demoralizáló jelenetek egész sorával volt teletűzdelve a mérkőzés, amelyek többször is végleg padlóra küldhették volna a csapatot. Az első igazán demoralizáló pillanat az ötödik percben jött el, amikor már 0–2-t mutatott az eredményjelző, miközben Dobosi egy kötéssel a térdén a kispadon ült. A következő a hatodik percben jött el, amikor Móra a kilencesről elvégzett, elemi erejű, tarackokat idéző, kapu közepébe küldött bombájára tíz másodpercen belül megérkezett a válasz, és újra kétgólos volt a vendégelőny. Peltzer tartotta a lelket ekkor a csapatban, bármily reménytelennek tűnt a helyzet, folyamatosan űzte-hajtotta, tüzelte társait, és közben elképesztő, olykor a fizika törvényeit meghazudtoló bravúrok sorát mutatta be. A következő demoralizáló pillanat a félidő vége előtt öt másodperccel következett be, amikor a fáradtságos munkával 3–4-re ledolgozott hátrány ismét kettőre nőtt.

De demoralizáló elem volt az is, hogy a mérkőzés során a hazaiak nem kevesebb, mint négy kapufát lőttek, kapufa-variánsok egész tárházát vonultatva fel. Móra sarokkal perdített laposan a jobb kapufára, Dobosi hat méterről lőtte szét a felső lécet, Szabó Szabolcs az oldalvonal mellől döngette meg a jobb oldali lécet, de Móra a kapus mellett elegánsan elpörgetett labdája is a kapufáról jött ki.

Peltzer a csapat egyik legjobbja volt (fotónkon középen, a kapus) Fotó: Bús Csaba

Nem kevésbé volt demoralizáló, hogy a hatalmas munkával, iszonyú erőbefektetéssel összehozott hazai gólokat követően bosszantó védelmi hibákkal a kecskemétiek szinte tálcán nyújtották fel a lehetőséget a vendégeknek az újabb gólok szerzésére, akik rendre éltek a sanszokkal, a csapatukat egyre hevesebben biztató hazai nézőknek az volt az érzése, hogy a vendégek egyszerűen nem is képesek ziccereket kihagyni ziccereket. A 26. percre 5–5-re jött fel a hazai csapat, de a 30. percben ismét a vendégek vezettek 6–5-re. Két percre rá Móra egyenlített. Az utolsó öt perc elején a vendégek egyfajta öt a négy ellen játékkal próbálkoztak, a kapusuk is feljött a mezőnybe, idegölő pillanatok voltak, gól nem esett. Harminc másodperccel a lefújás előtt aztán Szabó Szabolcs is eldönthette volna a meccset a hazaiak javára, de tizenöt másodperccel később rájuk nem jellemző módon a vendégek is, ám kihagyták az óriási ziccert, (talán először a mérkőzés folyamán), a támadójuk az üresen tátongó bal alsó sarok mellé pöccintett, így aztán maradt a 6–6-os döntetlen, ami lelkileg hihetetlenül értékes a Scoregoal számára, visszaadhatja a csapat hitét. Ez férfimunka volt.

Koós Károly, a Kecskemét edzője: – Mind a két csapat felvonultatta a futsal minden szépségét, de az ellenkezőjét is, főleg mi, védekezésben, és főleg az első félidőben. Örülök, hogy végül is egy ponttal jöhettünk le a pályáról, mert rettentően mélyről kellett visszajönnünk. Egyrészt a múlt heti Berettyó elleni mérkőzés, másrészt pedig amiatt, mert ezt a meccset rögtön az elején tetemes hátrányból indítottuk. Könnyű gólokat kaptunk, amilyeneket nem szabad, könnyek összekuszálták a védelmünket, de volt tartása a csapatnak, előre játékban rengeteget javultunk, sok gólhelyzetet dolgoztunk ki, és hat gólt rúgtunk, amire régen volt példa. De ilyen könnyű gólokat nem szabad kapni. Ugyanakkor ennek az egy pontnak nagyon tudunk örülni.

Scoregoal Kecskeméti FC–Kincsem Lovaspark SE 6–6 (3–5)

Kecskemét, 200 nézők, vezette: Viczián, Szelezsán

Scoregoal KFC: Peltzer – Móra, Marsa, Marozsi, Dobosi. Cserék: Szabó Szabolcs, Kovács József, Supka, Sallai. Vezetőedző: Koós Károly

Kincsem Lovaspark SE: Balogh – Vörös István, Sárközi, Lovasi, Vörös Péter. Cserék:Hauer – Mészáros, Fófai, Nagy Attila, Ferenczy, Hámory.

Gólszerzők: Móra (6., 19., 26., 32.), Marozsi (14.), Marsa (24.), illetve Vörös P. (4., 16-, 30.), Lovasi (5.), Hámory (6.), Ferenczy (20.), Nagy A. (34. perc.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában