kézilabda

2018.09.19. 10:20

Főtáblán sem esélytelen a kupában a Kalocsa

Szeptember első hétvégéjén, Mecseknádasdon egygólos győzelemmel harcolta ki a Kalocsai KC a jogot, hogy az előselejtező után helyet foglalhasson a Magyar Kupa főtábláján. Az NB II.-es gárda magasabb osztályú csapatot kapott ellenfélül, így ma este 18 órakor élvezheti a hazai pálya előnyét.

Mike Szilvia

A kalocsai Kanalas Norbert (21-essel)

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mike Szilvia

Sűrűsödik a program, a Magyar Kupa mellé az elmúlt hétvégén betársult a bajnokság is, így a kalocsaiak – ha minden az általuk eltervezett szerint halad – heteken keresztül, hétvégén és hétköznap is tétmeccset vívnak.

A bajnokság első meccsén, vasárnap az NB II.-ben újonc Barcs volt az ellenfél. A Somogy megyei bajnok nem igazán jutott szóhoz a KKC-s katlanban. A hazaiak mindig a mezőny élcsapatai közé tartoznak, és ezt a meccs első percétől bizonyították, szó szerint lerohanták a vendégeket, amely nyomán beállt a barcsi gólzárlat, a 14. percig nem találtak fogást a Kalocsán, míg a KKC kilencszer volt eredményes. A 9–0-s részeredmény után 16–9-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a barcsiak szó szerint elaltatták a hazai könnyűlovasságot az „idetolom, odateszem, de inkább visszafelé játszom” taktikájukkal, és azért összességében elég sokszor tudták kijátszani a Kalocsa védelmét.

Mindent összevetve, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy ezt a meccset a KKC fogja megnyerni, ráadásul nagy különbséggel, 31–21 arányban. Viszont, ahogy az edző, Kolics János kiemelte, ez a folytatásban kevés lehet: – Az eredmény azt mutatja, hogy ez egy sima meccs volt, de én ennél többet vártam. Nem feltétlenül a gólokra gondolok, hanem arra, hogy meg tudott vezetni minket az ellenfél, akit egyébként a játékvezetőnek többször is büntetéssel kellett volna sújtania a passzív játék végett. Jobban kellett volna koncentrálnunk. Muszáj felnőnünk a feladathoz, a Magyar Kupához, a magasabb osztályhoz, hiszen ellenfelünk ma 18 órakor az NB/I B-s Pécs VSE lesz.

Régi jó ismerőseink, hiszen egyszer már kivertük őket a kupából, míg a következő évben szoros meccsen ők jutottak tovább. Ez is izgalmas mérkőzés lesz, feltéve, ha le tudjuk vonni az első bajnokink tanulságait – nyilatkozta a kalocsai tréner.

A kalocsai Kanalas Norbert (21-essel)
Fotó: Mike Szilvia / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában