Labdarúgás

2018.04.23. 11:50

Egy félidőn át tartotta magát a Harta a Kecskemét ellen

A Harta vendége volt Kecskeméti LC a megyei első osztályban, a 22. fordulóban. A hazaiak egy félidőn át tudták tartani magukat, s bár nem adták olcsón a bőrüket, végül nem tudták feltartóztatni a lila-fehéreket.

Vincze Miklós

Az első perctől egyértelművé váltak a szerepek, a Harta sokszor tíz emberrel bekkelt a saját kapuja előtt, miközben a kecskeméti játékosok keresték a rést a pajzson. Az első percekben Balog lövését a gólvonalról vágták ki, ezt követően inkább meddő vendégfölény jellemezte a meccset. Szűk félóra elteltével azért egyre többször maradtak már le a védők, Terbe ígéretes átlövése, illetve Salami ziccere is jelezte, érik a gól. A 30. percben aztán a hazaiak lemaradtak Balogról, aki Terbe forintos passzából értékesítette helyzetét (0-1). Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, mert szinte a középkezdésből megindultak a hazaiak, Fűzfa belépőjét pedig szabálytalannak ítélte meg a játékvezető, és büntetőt ítélt, amelyet Kovács Zsolt értékesített (1–1). A szünetig próbálkozott visszavenni a vezetést a Kecskemét, de Salaminak semmi nem akart ezúttal összejönni, Fűzfa lövését pedig a jól védő Hauschen fogta.

A második félidő gyors kecskeméti góllal indult, Farkas beadását Balog fejelte a hálóba (1–2), erre majdnem megint góllal válaszolt a Harta, Mészárosnak kellett bravúrt bemutatnia Lajos helyzeténél. Innentől már a vendégek akarata érvényesült. Terbe szabadrúgása még a kapufán csattant, de a 60. percben Maczelka már pontosan célzott, tizenhatról talált a bal alsóba (1–3). Ezzel el is dőlt a mérkőzés. Több vendéghelyzet után Balog folytatta jó sorozatát, Farkas beadásából ért el mesterhármast, kialakítva a végeredményt (1–4).

Harta–Kecskemét 1–4 (1–1)

Harta: Hauschen – Lajos, Molnár, Dorogi, Kirchner (Széhn 80.), Mikóczi (Vincze 57.), Varga, Grecu, Kovács Z., Péter, Kovács Zs (Lázár D. 70.) Edző: Sümegi József

Kecskemét: Mészáros – Fűzfa (Hajnal 71.), Urbán, Farkas, Tóth R. (Toricska 63.), Terbe, Nádudvari (Nagy D. 63.), Selyem (S. Juhász 71.), Maczelka, Salami (Vladul 63.), Balog. Edző: Szabó Tibor

Gól: Kovács Zs. 29., illetve Balog 28., 50., 88., Machelka 60.

Sárga lap: Dorogi 47., illetve Fűzfa 29.

Sümegi József: – Papírforma eredmény született, de amíg bírtuk erővel úgy vélem megnehezítettük a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő listavezető dolgát. A nagyobb tudás és a jobb erőnlét végül érvényesült.

Szabó Tibor: – Megérdemelt a győzelmünk, örülünk annak, hogy a Harta megnehezítette a dolgunkat. Nagyszerűen küzdöttek, de ha jobban összpontosítunk a helyzeteknél, akkor ez nagyobb különbségű győzelem is lehetett volna. Ez visz minket előre, ha teljes erőbedobással kell játszanunk minden meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában