kézilabda

2018.01.22. 15:52

Csak az eredményt teheti kirakatba a Kalocsai KC

Meglehetősen hamar, az elmúlt hétvégén szólalt meg a tavaszi felvonást indító sípszó a megyei női kézilabda bajnokságban. A Kalocsai KC vasárnap a tiszakécskei Balogh Tészta TVSE ellen játszotta a nyitányt. Az eredmény elvárt volt, a játék viszont nagyon nem. Kalocsai KC – Balogh Tészta TVSE 24-20 (13-9).

Mike Szilvia

A kalocsai kézis lányok szenvedtek első mérkőzésükön Fotó: Mike Szilvia

Rövid volt a megyei bajnokságban csatározó női csapatok felkészülési időszaka. Míg más osztályokban ilyenkor még az alapozás folyik, edzőmeccseket szerveznek és tornákon melegítenek, addig a megyés lányok már élesre váltottak (más kérdés, hogy jót tesz-e a csapatoknak, hogy a hamarabb kezdődő bajnokság április első hetében már véget is ér, így adott esetben 5 hónap is eltelik az újabb idényig).

A Kalocsai KC a 3. helyről várta folytatást, és a nyitányon a szerényebb játékerőt képviselő, a tabellán utolsó előtti helyen álló Tiszakécskét fogadta. Az nem is volt kérdés, hogy a KKC otthon tudja-e tartani a pontokat, hiszen olykor 6 gólos különbség is volt a találkozón, ahol végig a kékek voltak előnyben, a játék mégis hagyott maga után kívánnivalót. A kalocsai amazonok rengeteg technikai hibával játszottak, sorra adták el a labdákat, az őszi kemény védekezésnek és a szinte állandó jó kapusteljesítménynek csak halovány szikrája mutatkozott meg olykor-olykor.

„Egy viszonylag gyenge csapat ellen szenvedtünk – kezdte Kolics. Bár volt néhány szép megoldásunk a felállt fal ellen, és néhány gyors indításból tudtunk gyors gólokat szerezni, de ez a teljesítmény Bácsbokodon kevés lesz, holott ott is hoznunk kellene a pontokat, ha versenyben akarunk maradni az élmezőnyben.”

A kalocsai kézis lányok szenvedtek első mérkőzésükön Fotó: Mike Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában