Kézilabda

2024.03.06. 15:37

Vereséggel zárt a Mizse KC és a Kalocsa is

Az NB II-es férfi bajnokságokban hétvégén rendezték az utolsó fordulót a csoportkörben, ezt követően pedig kialakult a rájátszás mezőnye is. A Lajosmizse és a Kalocsa ugyan kikapott, de ez már nem befolyásolta nagyban azt, hogy hol folytatják a csapatok. 

Nyitray András

A Mizse KC Törökszentmiklóson zárta a G-csoport küzdelmeit, abban a tudatban, hogyha nem kap ki, akkor megőrzi második helyét. Noha ezért mindent meg is tett a Lajosmizse, a Székács végül otthon tartotta a pontokat 29–25-ös sikerével, így megelőzte riválisát, mely így harmadik helyen jutott a Felsőházba. A Kalocsai KC számára sem jelentett már sokat az utolsó találkozó az F-csoportban, hiszen az utolsó helyről várta a zárást. A KKC-nak nem volt esélye Csepelen, ahol 41–25-re maradt alul. 

kézilabda, Bács-Kiskun, NB II,
Fotó: Bús Csaba

A férfiaknál ezzel kialakult a további beosztás is. Összesen négy felsőházi csoport lesz, melyeket most is a területi alapokat is nézve igyekeztek kialakítani. A G és H csoport első négy csapatát rakták így össze, a Lajosmizse a már ismerős Csömör, Törökszentmiklós, Üllő trió mellett, a Mezőtúr, az Orosháza, a Makó és az Újkígyós társaságában küzdhet az első helyért, illetve a feljutás lehetőségéért. Nagy kérdés persze, hogy ezzel egyébként élnének-e Lajosmizsén, hiszen az utóbbi két esztendő bajnoki címei után úgy döntött a klub, a stabil működés érdekében marad az NB II-ben. A Kalocsa az alsóház E-F csoportjában a Dunaharaszti, a Mecseknádasd, a Pécs, a Budai Farkasok, a MAFC, a Siklós és a Nagyatád ellen küzdhet majd, hogy elkerülje a kiesést. 

A nőknél szünetelt múlt hétvégén a bajnokság a válogatott programja miatt, így most zárulnak majd a csoportküzdelmek. A Bácsalmás már biztosan az alsóházba kerül, így tét nélkül lép pályára vasárnap 18 órakor Szarvason. Nem kell már izgulnia a Kecskeméti NKSE-nek sem, hiszen a felsőházi tagság már garantált, ezen az Inárcs-Örkény elleni idegenbeli meccs sem változtat, melyet szombaton 18 órás kezdéssel abszolvál a hírös városi alakulat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában