Labdarúgás

2024.03.13. 07:00

Horváth Krisztofer újra a válogatott keretben

Márciusban két felkészülési mérkőzéssel készül a nyári Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Marco Rossi együttese március 22-én Törökországot, majd a rákövetkező kedden Koszovót fogadja a Puskás Arénában. A keret tagja a KTE csatára, Horváth Krisztofer is, míg az U21-es válogatottban Iyinbor Patrick lesz ott.

Nyitray András

Horváth Krisztofer tavaly nyár óta folyamatosan ott van Marco Rossi keretében, a szövetségi kapitány eddig a csehek elleni felkészülési találkozón, illetve a Montenegró elleni Eb-selejtezőn adott lehetőséget neki, így 2-szeres válogatottnak mondhatja magát. A kecskeméti támadó kitűnő formában van, hiszen az NB I. kanadai táblázatán 17 ponttal a második helyen áll, 23 mérkőzésen 10 gólt és 7 gólpasszt jegyez ebben az idényben.

Horváth Krisztofer, KTE, válogatott keret
Horváth Krisztofer
Forrás: mlsz.hu

Szalai Gábor személyében korábbi, saját nevelésű kecskeméti játékos is helyet kapott a keretben, aki januárban igazolt a KTE-től a svájci élvonalban szereplő Lausanne-hoz.

A magyar U21-es válogatott a bajnoki szünetben újabb két mérkőzést vívhat meg, a keretnek ezúttal is tagja lesz Iyinbor Patrick. Gera Zoltán a legutóbbi kerethirdetés óta távozott a korosztályos válogatott éléről, ám az új szövetségi edző, Szélesi Zoltán is számít a KTE védőjére. A válogatott két mérkőzésre készül, előbb március 21-én Moldovát fogadják a kispesti Bozsik Arénában, majd március 26-án Kazahsztánban lépnek pályára. Előbbi felkészülési meccs, utóbbi Eb-selejtező lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában