Kiskunhalas

2024.02.01. 14:11

Németh Szilárd: Sikeres időszakot tudhat maga mögött a Magyar Birkózók Szövetsége – galériával

Március 8-án tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ), előtte országszerte regionális fórumokat tartanak a vezetőség tagjai. Kiskunhalason, a Hirling József Lovaspark VIP termében adott tájékoztatást a napokban az elmúlt öt év eredményeiről Németh Szilárd, a szövetség elnöke.

Pozsgai Ákos

Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetség (MBSZ) elnöke

Fotó: Pozsgai Ákos

A regionális tájékoztatón az MBSZ vezetősége − Bacsa Péter alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, Lőrincz Tamás KIMBA-igazgató és Németh Szilárd elnök − mellett részt vett Bányai Gábor kormánybiztos, a kiskunhalasi választókerület (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselője; Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere; Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere és Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere, valamint a régió birkózó tagegyesületek képviselői.

Az MBSZ jelenlegi vezetőségének mandátuma idén lejár, ezért az elnökség döntése értelmében 2024. március 8-án, tisztújító közgyűlést tart a szövetség. Ezt megelőzően a regnáló vezetőség tagjai regionális fórumokon vesznek részt, ahol Németh Szilárd, az MBSZ elnöke beszámol az elmúlt öt év eredményeiről, a jövőbeni tervekről és elképzelésekről, valamint lehetőség nyílik az egyesületek észrevételeinek, javaslatainak meghallgatására, beépítésére.

Németh Szilárd beszámolójában részletes szakmai tájékoztatást adott a szövetségben zajló munkáról. Az elért sport és szakmai eredmények között kiemelte, hogy 2023 nyarán, 30 ország mintegy 600 versenyzője részvételével az U15-ös Európa-bajnokságot a Magyar Birkózók Szövetsége közreműködésével rendezték meg Kaposváron. A sportvezető emellett kitért a növekvő nemzetközi eredményességre, a grundbirkózó program beindítására, a sportágban megvalósult infrastrukturális fejlesztésekre, az egyesületek támogatási rendszerének bővítésére és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) folyó munkára is. Az eseményen Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Szűcs Csaba kiskunhalasi alpolgármester is megköszönték a szövetség támogatását.

– Büszkék lehetünk arra, hogy az országban és a térségünkben is egyre fejlődő sportélet részese lehet választókerületem központja Kiskunhalas is, ahol az MBSZ támogatásával 2019-ben megépülhetett a Kiskunhalasi Birkózó Club új csarnoka, a Dósa István Birkózó Csarnok – hangoztatta Bányai Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában