Futsal

2024.02.29. 09:05

Győzött és a 4. helyen végzett a Dirner-Siland

Az 5. helyen álló, kecskeméti Dirner-Siland Futsal Club a 4. helyen álló SZTE EHÖK SE csapatát fogadta a futsal NB III. Csongrád-Csanád vármegyei regionális csoportjában. A Dirner-Siland jó játékkal biztosan nyert, így a 4. helyenzárta a bajnokságot.

Vincze Miklós

Igazi hatpontos mérkőzés volt ez a javából, miután a két csapatot mindössze egy pont választotta el egymástól, a Dirner-Siland Futasl Club tizenhat ponttal várta a bajnoki idény záró találkozóját, a szegedi SZTE EHÖK SE pedig tizenhéttel. Vagyis a mérkőzés tétje tulajdonképpen az volt, hogy ki végez a 4. helyen. A szegedi egyetemistáknak a döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy közvetlenül a képzeletbeli dobogó mögött zárjanak, a hírös városiaknak viszont mind a három pontra szükségük volt ahhoz, hogy a legjobb pillanatban, a zárókörben előzzenek.

Dirner-Siland Futasl Club, futsal, mérkőzés
A Dirner-Siland játékosa, Kanyó János négy góllal vette ki a részét a sikerből.
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A hazai gárda Tóth Kristóf révén hamar megszerezte a vezetést, majd Szántó Dániel 7. percben szerzett egyenlítő góljára Takács Vilmos azonnal válaszolt, 2–1-re vezettek a hazaiak. A szegediek percei következtek, három perc alatt megfordították az állást, a 9. percben már 2–4-et mutatott az eredményjelző. Mire megijedtek volna a hazai játékosok és a hazai szurkolók, Kanyó János előbb szépített, két percre rá Gréczi Gábor egyenlített, Kanyó egy újabb találattal megszerezte a vezetést, majd Tóth Kristóf kettőre növelte a hazaiak előnyét, 6–4-es kecskeméti vezetés mellett vonultak pihenőre a csapatok. A második felvonásban aztán kiderült, hogy a szegedi egyetemisták a mérkőzés kecskeméti szempontból ijesztő első tíz percében ellőtték az összes puskaporukat. A második húsz percben ugyanis már csak hazai találatok születtek, Kanyó János szerzett még két gólt, hogy végül négy találattal vegye ki a részét a sikerből, és feliratkozott még a góllövők közé Kürtösi Viktor és Herczeg Péter is, így alakult ki a 10–4-es hazai győzelem, amely azt jelenti, hogy a Dirner-Siland Futsal Club a 4. helyen zárt.

Dirner-Siland Futsal Club–SZTE EHÖK SE 10–4 (6–4)

Kecskemét, Árpárdvárosi Sportcsarnok, vezette: Kőhalmi Attila (Csöngető Endre, Szöllősi Ferenc)

Dirner-Siland: Czakó – Kürtösi, Tóth K., Kanyó, Gréczi. Csere: Takács, Böde, Herczeg, Kiss Sz.

SZTE EHÖK: Mészáros – Zatykó, Boss, Schneider, Szántó. Csere: Molnár – Kopasz, Gonda, Farkas, Palakovics, Rákóczi, Farkas, Bellán.

Gól: Tóth K. az 5., a 16., Takács a 7., Kanyó a 11., 14., 24., 40., Gréczi a 13., Kürtösi a 25., Herczeg a 29. illetve Szántó a 7., Boss a 8., 9., Gonda a 9. percben.

Sárga lap: Palakovics a 13., Gonda a 36. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában