Atlétika

2024.01.29. 10:25

Palkovits István 300 méteren új magyar országos csúcsot állított fel

A KARC akadályfutója, Palkovits István azonnal egy hatalmas sikerrel kezdte a 2024-es esztendőt, miután 300 méteren új magyar országos csúcsot állított fel. 

Nyitray András

Palkovits István

Fotó: Koszticsák Szilárd/ MTI / archív-felvétel

A kecskeméti versenyző a kenyai edzőtáborból hazatérve először Franciaországban, a Val de Reuil-ban rendezett nemzetközi versenyen 3000 méteren állt rajthoz. Palkovits 7:47,42 perces időeredménnyel a 4. helyen ért célba, ezzel egy 38 éves magyar országos csúcsot döntött meg. A KARC versenyzője K. Szabó Gábor 1986-ban futott 7:48.81-es időeredményét javította meg, egyben jelezte azt is, hogy nagyon komolyan készül a 2024-es megmérettetésekre. Palkovits István hírportálunknak korábban már elmondta, hogy ebben az évben két nagy versenyre szeretné helyezni a fókuszt, a nyári Európa-bajnokságon, illetve a párizsi olimpiai játékokon is szeretne bejutni a döntőbe. A két esemény szinte egymást követi a nyár folyamán, ezért sem szeretne különbséget tenni köztük a kecskeméti atléta. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában