Futsal

2024.01.03. 11:37

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra az SG Kecskemét

Az SG Kecskemét Futsal NB I.-es csapata szerdán megkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi szezonjára, mely a Magyar Kupában kezdődik el az együttes számára.

Nyitray András

A kék-fehérek motiváltan és lelkesen készülnek az új év küzdelmeire is

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Sokat nem pihenhettek a „kék oroszlánok”, hiszen karácsony előtt még Maglódon vívott bajnokit a gárda. Azt a mérkőzést 5–1-re nyerte meg a csapat idegenben, így szép ajándék került a fa alá. A munka nem is állt le teljesen erre a néhány napra, hiszen egyéni programterv szerint továbbra is edzésben maradtak a játékosok. 

A klub elnöke, dr. Vercz Tamás a rövid pihenőt megragadva, visszatekintett a 2023-as esztendőre is, melyet alapvetően sikeresnek ítél meg, hiszen otthon találtak maguknak, annak az utánpótlásnak is, mely egyre inkább bővül és fejlődik.  

– Ha a 2023-as évre gondolok, különösen sok gondolat kavarog bennem. Kezdve azzal az óriási projekttel, ami a Dunszt Ferenc Tornacsarnok megépítését jelentette az életünkben. Örömmel jelenthetem a szurkolóinknak, a csarnokot az elmúlt félévben sikerrel belaktuk. Most érezzük csak igazán annak az óriási előnyét, amit egy ilyen sportcsarnok tud adni egy közösségnek, egy sportcsapatnak. Hiszen az összes utánpótláscsapattal, és az első osztályú felnőtt csapattal, kiegészülve most már a második számú felnőtt csapattal is, teljes egészében a szakmai munkát itt végezzük. Motiváció ez nekünk vezetőknek, és a gyerekeknek egyaránt. 10 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez a klub, amit megálmodtunk, 4 korosztályos csapattal -U13, U15, U17 és U19 – tud majd edzésmunkát végezni, és versenyezni. Nem gondoltam volna, hogy első osztályú felnőtt férfi csapatunkat az ország legjobbjai között emlegetik majd. 

A klub elnöke nem tagadta, nyáron csalódottak voltak, hogy végül egyik sorozatban sem szereztek érmet, de van ennél fontosabb dolog is. 

– Felnőtt szinten ugyan érmet a tavalyi évadban nem sikerült elérni, ám a nyáron kitűzött szemléletváltásból eredő célokat az év végére elértük. A Maglód elleni utolsó mérkőzésünkön a felnőtt férfi csapatban a pályán egyidőben lévő játékosok átlagéletkora 17,6 év volt. Hogy mit hoz a jövő, azt most még nem tudhatjuk, de nem lehetünk szomorúak a meg nem szerzett trófeák miatt, nem lehetünk elégedetlenek az elmaradt fényesebb sikerek miatt, hiszen van egy jövőkép, amely talán mindent felülírhat, és hiszem, ha ehhez a jövőképhez ragaszkodunk és keményen dolgozunk érte, eljön majd annak az ideje is, amikor magasra emelhetjük azt a bizonyos serleget – tette hozzá dr. Vercz Tamás. 

Az év első megmérettetésére nem kell sokat várni, január 8-án már tétmérkőzés vár a gárdára, addig minden nap edzést vezényel a stáb. A hétfői találkozó a Magyar Kupában következik majd, a kecskemétiek a Gyöngyös otthonában lépnek pályára 19 óra 30 perces kezdéssel.  Tavaly eljutott a négyes döntőbe a hírös városi alakulat, mely ennek megfelelően aligha szeretne elvérezni másodosztályú riválisa ellen, a papírforma abszolút vendég sikert ígér. 

Jó rávezetés lesz ez az alapszakasz hajrájára, hiszen az utolsó négy mérkőzés következik február közepéig ezt követően a ScoreGoal-nak. A felsőházi tagság már nincs veszélyben, ugyanakkor nem szabad kiengedni, hiszen nem mindegy, milyen pozícióból jut be oda a csapat. A címvédő Haladás első helye már biztosnak mondható, hiszen a Szombathely hatalmas előnnyel vezet a mezőny előtt – 16 meccséből 15 összecsapást megnyert – viszont a második Veszprém és az ötödik Kecskemét között csupán három pont a különbség. Marko Gavrilovic csapatának felemás a sorsolása, hiszen az Újpest és a PEAC ugyan a tabella második felébe tartozik, ugyanakkor a Berettyóújfalu és a Nyíregyháza hozzájuk hasonlóan a legjobb helyekért fog küzdeni. A 12 csapatos mezőny első hat csapata alkotja majd a felősházat, a második hat pedig az alsóházat. A felsőházban elért pozíciók alapján kerül sor végül az éremcsatákra. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában