Labdarúgás

2024.01.27. 07:00

Kitartanak a kecskeméti veteránok

Bár a szervezett formában történő versenyzés a korábbi esztendőkhöz képest jóval több saját kezdeményezőkészséget igényel, a kecskeméti veterán labdarúgók a külső, szervezésbeli nehézségek dacára a 2023-as esztendőben is aktívak maradtak.

Vincze Miklós

Karakas Ferenc (szemben) és a veteránok kerete

Fotó: Vizi Zalán

Karakas Ferenc, aki szívén viseli nem csak a Kecskeméti LC felnőtt­ csapatának és az utánpótlás csapatainak a sorsát, versenyeztetését, szakvezetőként, in­tézőként, szervezőként a Kecskeméti Veteránok csapatánál is kulcsszerepet tölt be. Karakas Ferenc egyik szeme sír, a másik nevet, amikor visszatekint a veteránok kö­zel múltjára. 
– 2022 őszén sajnos megtorpant a jól működő veterán labdarúgók versenyeztetése – tekintett vissza. – Hogy mi miatt, azt a mai napig nem jelezte az MLSZ illetékes vezetése és Őze Tibor programfelelős sem. 2022 ősze és 2023 tavasza során a jóhiszemű vármegyei szövetség vezetőinek köszönhető, hogy tudtunk rendezni egy tornát. Ebben kimerült a versenyeztetés, de öröm, hogy Bács-Kiskun, Békés és Csongrád vármegye igazgatói összefogtak, és biztosították a folytatáshoz szükséges feltételeket. Így 2023 őszén már öt csapat részvételével egy igen színvonalas regionális bajnokság zajlott a Békéscsaba, a Szegedi VSE, a Szegedi Veteránok, a Dévaványa Veteránok és a Kecskeméti Veteránok csapataival. 

Három fordulón keresztül, színvonalas bajnokság alakult az új szervezésből. 

Csapatunk minden tornán a 2. helyen végzett, kiegyensúlyozott játékkal. Meg kell jegyezni, hogy az idő gyorsan halad. A játékosaink évről évre öregszenek, aminek a játék során különböző jelei mutatkoztak-mutatkoznak. Egyedül az akarat, a szív változatlan. A mindenkori győzni akarás viszi előre a játékosokat. A lényeg a rendszeres találkozás, lábtenisz, foci, kártya, közös étkezések és persze születés- és névnapok.

Karakas Ferenc néhány játékost is kiemelt – Sági István, Bertus Lajos, Tobravecz József, Markó István, Ábel László, Tápai Tibor, S. Juhász Attila –, akik a pályán vállaltak az átlagnál is többet. – A játékon kívül nagyban hozzájárult a klubélethez Mányoki János, Kiss Sándor, Szabó Tibor, Pópity István, Kurucz Béla és Szabóné Katika. Van egy igen szomorú része is ennek a történetnek, mégpedig az, hogy a betegségek egy-egy játékostársunkat elszólítottak közülünk, az elmúlt évben Beregi József, Morvai László, dr. Gyiffkó Árpád, Józsa László, Horváth Ferenc, Szabó Zoltán és Nagy Endre hunyt el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában