Ünnepség

2024.01.26. 12:21

Kiemelkedő testnevelőket díjaztak Kecskeméten

Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten folytatódtak a díjátadók a Diákolimpia legaktívabb és legeredményesebb pedagógusai és iskolái között.

Orosz Fanni Flóra

Hagyományteremtő díjátadó ünnepséget tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület

Forrás: Diákolimpia

Fotó: Vincze József

Hagyományteremtő díjátadó ünnepséget tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület. A díjátadó Kecskeméten került megrendezésre a Neumann János Egyetem Tudósházában. 

Az egyesület elnöksége a Diáksport Bizottságok javaslatára a vármegye 7 körzetéből a 2022/2023-as tanévre 1-1 „körzet testnevelője” elismerést osztott ki, valamint díjazták ugyanezen tanév „fiatal vármegyei testnevelőjét”. A díjakat Dr. Mák Kornél a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Zsámboki Anna, a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke adták át.

A Vármegye 7 körzetéből díjban részesült:

  • Fazekas Emőke, Baja körzet
  • Tompai Gábor, Kalocsa körzet
  • Miszlai Orsolya, Kiskőrös körzet
  • Simity László, Kecskemét körzet
  • Nádasdi Péter, Kiskunfélegyháza körzet
  • Lajkó Róbert, Kiskunhalas körzet
  • Dóra Péter, Kunszentmiklós körzet

A testnevelői díjak kiosztása után a 2022/2023-as tanévi „Diákolimpia legaktívabb vármegyei iskolája” címeket osztották ki két kategóriában. Az általános iskolák kategóriájában harmadik helyen végzett a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola, második lett az aktivitási mutatók alapján a Solti Vécsei Károly Általános Iskola és AMI, első helyezett pedig a Bátyai Általános Iskola lett.

A középiskolák mezőnyében harmadik helyen végzett a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikuma, második helyen a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium intézménye, míg a legelőkelőbb helyen a Kecskemét Bolyai János Gimnázium végzett. 

Az egyesület az ünnepség végén köszöntötte nyugdíjba vonuló testnevelőit.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában