Röplabda

2024.01.15. 19:53

Fontos meccset nyert, a felsőházban folytatja a Röpke

A Közgáz Sport Club Diák Sportkör vendége volt a hétvégén a női röplabda NB II. Közép csoportjában a HÉP-Kecskeméti RC Röpke. Erki Milán csapata biztos, 3-0-ás győzelmet aratott, és ezzel eldőlt, hogy a kecskeméti hölgyek a felsőházban folytatják.

Vincze Miklós

Volt okuk az örömre a kecskeméti hölgyeknek.

Fotó: BUS CSABA

Igazi ki-ki rangadót vívott a HÉP-KRC Röpke a hétvégén, hiszen a második helyen álló Közgáz vendége volt a kecskeméti hölgykoszorú. Nagy reményekkel, és még nagyobb elszántsággal utazott Erki Milán csapata a fővárosba, abban a tudatban, hogy győzelem esetén az utolsó körben már nem kell számolgatniuk, matematikusok segédlete nélkül is tudható lesz, hogy a Röpke a felsőházban folytatja. A kecskemétieknek három játszma elég volt a mérkőzés megnyeréséhez, az első játszmát 25–21, a második szettet 25–17, a harmadikat pedig – akárcsak az elsőt 25–21 arányban hozták le.

– Hoztuk, amit az elmúlt két hétben edzésen is, szintet léptünk a szezon első feléhez képest szinte minden játékelemben 

– értékelt a mérkőzést követően Erki Milán, a kecskemétiek vezetőedzője. – Kevés hibával, remek nyitásokkal és mezőnymunkával tudtunk ma nyerni, a folyamatos koncentrációra nagy szükség is volt, hiszen egy pillanatra sem hagyott minket pihenni a hazai csapat. Ennek a sikernek köszönhetően bebiztosítottuk a helyünket a felsőházban, a 2023/24-es idény első nagyobb mérföldkövét tehát kipipálhatjuk, de innen lesz igazán érdekes ez a bajnokság, amikor hat hasonló tudású csapat hétről hétre tétmérkőzéseket játszik majd egymással. Gratulálok a Közgáz csapatának, szépen játszottak!

Közgáz Sport Cluvb Diák Sportkör–HÉP-KRC Röpke 0–3 (21, 17, 21)

Budapest, Corvinzs Egyetem Kinizsi Kollégium, játékvezetők: Simai Anna, Adler László.

Közgáz: Gelei, Garai, Polgár, Bartók, Laurinyecz, Pavlovics. Liberó: Rucz, Lefkovits. Csere: Csombordi, Leopold. Vezetőedző: Gyurkó Márton.

HÉP-KRC Röpke: Kökény, Pintér, Lehoczki, Vezsenyi, Fazekas, Csányi. Liberó: Szűcs, Kispeti. Csere: Illés. Vezetőedző: Erki Milán. Másodedző: Farkas Péter.

Az alapszakasz zárómérkőzését ezen a héten, vasárnap vívják a kecskemétiek, a Palota RSC-t látják vendégül a II. Ráköczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában, 17 órai kezdettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában