Futsal

2024.01.08. 21:13

Érvényesítette Lajosmizsén a két osztálynyi különbséget a DEAC

A Debreceni EAC csapatát fogadta az NNC Frogs Lajosmizse a férfi futsal Magyar Kupa második fordulójában. A találkozón közel egy félidőn után el tudta tüntetni a két osztályni különbséget a hazai csapat, a találkozó utolsó negyedében azonban már kihozta a papírformát a Debrecen.

Vincze Miklós

A lajosmizsei Treiber Gergő tüzel

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Nagy lelkesedéssel készültek a lajosmizseiek az első, NB I.-es csapat ellen esedékes tétmérkőzésükre, amelyre a Magyar Kupa második fordulójában került sor. Az NNC Frogs az NB III. Csongrád megyei regionális csoportjában listavezető, a vendég Debrecen pedig a 7. helyen áll, és a felsőházba kerülésért harcol az első osztályban. A debreceniek előzőleg azt ígérték, hogy maximális tisztelettel fogják kezelni a harmadosztályú ellenfelet, ami sportnyelven azt jelenti, hogy nem ifiket, nem tartalékokat, egyszóval nem B csapatot küldenek a Bács-Kiskun vármegyei összecsapásra, hanem az igazi nagycsapatot. A szavukat tartották.

Ettől nem ijedt meg, hanem nagy lendülettel és akarással vetette bele magát a küzdelembe a hazai csapat, és bár a vendégek az 5. percben Magyar révén megszerezték a vezetést, nem omlottak össze. A vendégek az első játékrész végén növelték kettőre az előnyüket. A hazai gárdának egészen a találkozó 32. percéig sikerült kétgólos távolságon tartania a hajdúságiakat, Nagy Bence gólját követően azonban beindult és felpörgött a debreceni gólgyár, a 34. és a 39. perc között még ötször találtak be – Sisak kétszer, Győri, Faragó Lajos és Thiago egyszer –, és biztosa jutottak tovább a harmadik körbe.

NNC Frogs Futsal Club–DEAC 0–8 (0–2)

Lajosmizse, Polyák Imre Sportcsarnok, vezette: Kakuk Szabolcs, Borbás Bottyán, Mígh Tamás.

NNC Frogs: Peltzer – Kovács J., Márki, Dobosi, Galambos. Csere: Barna – Farkas, Somogyi, Surányi, Treiber Sz., Faragó B., Sajó, Kis, Treiber G.

DEAC: Nyerges – Berecz, Nagy B., Szatmári, Agustin. Csere: Faragó Á. – Faragó L., Harmati, Siska, Varga Z., Thiago, Magyar, Győri.

Gól: Magyar az 5., Szatmári a 18., Nagy B. a 32., Siska a 34., 36., Győri a 35., Faragó L. a 37., Thiago a 39. percben.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában