Teremlabdarúgás

2024.01.06. 16:22

Bejutottak a legjobb nyolc közé a Bács-Kiskun vármegyei sporik

Ezen a hétvégén, Veszprémben rendezik a XVII. Sípmesterek tornáját, amelyen Bács-Kiskun vármegye küldöttsége is elindult. A viadalon szombaton rendezték meg a csoportmérkőzéseket. Az első akadályt, a csoportkört sikerrel vették a Bács-Kiskun vármegyeiek, bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Vincze Miklós

A Bács-Kiskun vármegyei játékvezetők csapata és a szakmai stáb

Fotó: Bács-Kiskun JB

A Bács-Kiskun megyei játékvezetők az idén a Baranyai Dávid, Barta Viktoria, Bornemissza Norbert, Fehérvári Patrik, Garai Péter, Katona Balázs, Bacsi Levente, Béleczki László, Csire Róbert, Csákó Patrik, Tóth Dániel, Tóth Róbert összetételű kerettel utaztak el a veszprémi tornára. A küldöttség vezetője Holczimmer Andor, a Bács-Kiskun vármegyei Játékvezető Bizottság elnöke, a szakmai stáb tagjai Fazekas János és idősebb Berger József, a csapatot ezúttal is elkísérte a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának az igazgatója, Losonczy László is. És nem utolsósorban Kiss Anikó, aki a többiektől eltérően eredeti minőségében, tehát játékvezetőként, meccseket vezetni utazott Veszprémbe. És aki remélhetőleg a vasárnapi döntőben összeférhetetlenség miatt nem vezethet, az ugyanis azt jelentené, hogy Bács-Kiskun meccselhet a trófeáért. 

A húsz csapatot négy csoportba sorsolták, Bács-Kiskun vármegye Csongrád-Csanád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyével került egy kvintettbe. Bács-Kiskun Csongrád-Csanád megye csapata ellen kezdett. A találkozón Fehérvári Patrik szerezte meg a vezetést, a Csongrád-Csanádi küldöttség csapata azonban egyenlített. Már-már úgy festett, hogy a két csapat megosztozik a pontokon, Bacsi Noel találata azonban eldöntötte a mérkőzést Bács-Kiskun javára. Következett Vas vármegye csapata. A végig kiegyenlített találkozón egyetlen találat döntött, azt Fehérvári Patrik szerezte, így a Bács-Kiskun vármegyeiek két mérkőzés után hat ponttal a birtokukban úgy állhatak oda a középkezdéshez Somogy vármegye sípmestereivel szemben, hogy egy győzelemmel már bejutnak a vasárnapi nyolcaddöntőbe. Bacsi Noel és Katona Balázs góljaival győzött a Duna-Tisza közét képviselő társaság, és ezzel bebiztosították azt, hogy vasárnap, az egyenes kiesés szakaszban a legelőkelőbb ágon, a legjobb nyolc között induljanak, amely akár a döntőbe is vezethet. A szombati játéknap zárómérkőzésén tehát a továbbjutás már nem, csak a csoportelsőség volt a tét. Azt a találkozót Szabolcs-Szatmár 2–0 arányban megnyerte, így a Bács-Kiskun vármegyei sporik a 2. helyen zárták a csoportküzdelmeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában