Röplabda

2024.01.12. 14:53

Átalakuló MAFC-hoz utazik a Kecskemét

A Kecskeméti RC férfi együttese szombaton folytatja az Extraliga küzdelmeit, miután egy sikerrel megvívott kupameccsel kezdte meg az új esztendőt. Deák Márk tanítványai kellemetlen ellenfélre számíthatnak, mely némi átalakulás után igen veszélyes lehet mindenkire. 

Nyitray András

Jól kezdte és így is folytatná az új esztendőt a Kecskeméti RC a bajnokságban is

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti RC szerdán sikerrel vette a Magyar Kupa negyeddöntő első felvonását, amikor a Szegedet győzte le 3–1-re hazai pályán. A klub nagy lépést tett egy újabb négyes döntő felé a sorozatban, amihez jövő szerdán már „csak” az idegenbeli meccset kell sikerrel abszolválni. Nem lesz könnyű dolga a kecskemétieknek továbbjutás esetén, hiszen a Kaposvár vagy a MÁV Előre vár majd rájuk az elődöntőben, a papírforma mindkét esetben az ellenfél mellette szól. 

– Egy szettet kicsit könnyelműen vettünk, ezt meg is büntette az ellenfelünk. Ennek ellenére szépen játszottak a srácok és örülök, hogy a két győzelemig tartó párharc első meccsét meg tudtuk nyerni – tekintett vissza röviden Deák Márk, a KRC trénere a kupameccsre. 
A bajnokságban az 5. helyről folytatja a küzdelmeket a KRC, ami az őszi teljesítmény alapján reális a tréner szerint. Céljuk az első nyolcba kerülés volt, ami jelen állás szerint nem forog veszélyben, innentől azon dolgoznak, hogy minél jobb pozícióból érkezzenek meg az alapszakasz végén a rájátszásba is. A nyolc közé kerülés volt az alapcél, ha ez nem sikerülne, akkor lennénk csalódottak, de erre kevés az esély. Kicsit feljebb is tettük most már a lécet, minél előrébb szeretnénk végezni, mert nem mindegy, hogy milyen ellenféllel kezdünk a rájátszásban. Jó lenne ott az első kört sikerrel venni, hiszen akkor ott is éremért játszhatnánk már, nem az ötödik helyért. Ennél konkrétabb célokat nem tűztünk ki egyelőre – mondta Deák Márk a tervek és a szereplés kapcsán. 

– Féltávnál nagyon pozitívan értékelhetek, meg is dicsértem a srácokat. Nincs légiósunk, így elégedett vagyok azzal, hogy az ötödik helyen tudtunk fordulni. Le a kalappal a fiatalok előtt, csak azt kérhettem tőlük, hogy ezt a lendületet próbáljuk meg végig vinni – mondta Deák Márk az őszi szereplés kapcsán. 

A Kecskeméti RC a MAFC vendégeként lép pályára szombaton, egy olyan rivális otthonában, mely taktikai változtatások után igen veszélyes lehet mindenkire. A két együttes legutóbbi összecsapását a KRC 3–0-ra megnyerte, de nem számítanak könnyű meccsre a hírös városiak. 

– Megnéztem videón a MAFC-ot, a srácok is jól ismerik az ellenfelet. Két légiósuk van, akiket jelenleg új pozícióban szerepeltetnek, ennek hatására szépen el is kezdték termelni a pontokat. Döntő lehet, hogy kettőjük közül legalább egyet semlegesíteni tudjunk. Amennyiben ez sikerül, akkor nyerhetünk, ahogy itthon is legutóbb – zárta gondolatait Deák. 

A MAFC-BME–Kecskeméti RC mérkőzést szombaton 15  órakor rendezik a Pénzügyőr Sportcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában