Balett

2024.06.12. 17:50

Kecskeméten is elindul a táncművészeket képző tehetségcentrum

A Magyar Táncművészeti Egyetem ősztől Kecskeméten is elindítja a Vidéki Tehetségcentrum programját, melynek a Grapevine Tánciskola ad otthont. A táncórákat Szabó Eszter mesterdiplomás tánctanár tartja majd.

Sebestyén Hajnalka

A neves szakember elmondta: az Egyetem Előkészítő Balett Stúdiója 2019 szeptemberében kezdte meg az új oktatási programját, melynek fő célja az egyetem felsőfokú előkészítő szakmai képzésének I. évfolyamára történő felkészítés, a művészetre való érzékenyítés, az egészséges életmódra és mozgásra nevelés, valamint utánpótlás biztosítása a magyar táncművészet számára. A sok-sok éves tapasztalat bebizonyította: a tánc, a balett tanulása észrevétlenül fegyelemre, türelemre tanítja a gyerekeket, javítja a koordinációs finommotorikus, valamint a kognitív képességeket, amelyek jelentősen támogatják az iskolai teljesítményt is. 

balett, Grapevine tánciskola, magyar táncművészet
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vidéki tehetségcentrumok lehetőséget adnak a fővároson túl is a tehetségek felfedezésére. Az oktatási programban szerepel képességfejlesztés, klasszikus balett alapgyakorlatokat előkészítő gimnasztika és klasszikus balett alapok. A gyerekek egész éves tananyagról szerzett tudásukat év közben szülői bemutató órákon, év végén pedig az egyetem Ifj. Nagy Zoltán Színháztermében fellépés keretében mutatják be.

A képzésre az általános iskola alsó tagozatos tanulóit fogadják, de előzetes felvételihez kötött, melyet Kecskeméten, június 17-én, 16.30-tól tartják a Grapevine tánciskolában. E rendezvényen a szakemberek már előzetesen kiszűrhetik az olyan adottságbeli vagy egészségügyi problémákat, melyek a későbbiekben megakadályozzák, hogy a gyermek magasabb fokú klasszikus balett tanulmányokat folytasson. A felvételit Szitt Melinda, a Magyar Táncművészeti Egyetem mesteroktatója, a képzés szakmai vezetője tartja, ahol a gyerekek fizikai adottságait és koordinációs képességeit méri fel csoportos és egyéni gyakorlatok keretében.

A felvételire jelentkezni és a részletekről érdeklődni az [email protected] címen, illetve Szabó Eszternél lehet az [email protected] e-mail címen és a +36306260950-es telefonszámon.


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában