KASZ

2024.06.12. 17:17

Páratlan acélszobrászati művek születnek Kecskeméten

Idén huszonegyedik alkalommal rendezik meg a kecskeméti Kész Ipari és Innovációs Parkban az alkotótábort 2024. június 10. és június 28. között.

Orosz Fanni Flóra

A KASZ+ 2024 – XXI. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, nemzetközi alkotótábor immár két évtizede ad lehetőséget a hazai és külföldi alkotóknak a fémipari környezetben kísérletezni vágyó szobrászoknak, képzőművészeknek.

KASZ, szobrász, művész
Páratlan acélszobrászati művek születnek Kecskeméten
Fotó: Beküldött fotó

A KASZ rendezvénye a maga nemében ritkaságnak számít, különleges helyszín, ahol üzemi technológiák állnak rendelkezésre, ipari környezet ad hátteret az alkotáshoz. A műszaki folyamatok, eszközpark, a mérnöki tudás, szakember gárda támogatása nagyon jó lehetőségeket nyújt az innovatív gondolatoknak, az egyedi művek létrehozásához.

A KASZ alkotóműhelye hálózatba köti a fémszobrászat és a vizuális művészetek különböző ágait, irányzatait. Így kapcsolódnak össze magyar és külföldi acélszobrászok, festőművészek, grafikusművészek, dizájnerek, vagy éppen fotóművészek, hogy friss műveikkel gyarapítsák a kortárs művészeti palettát. Kiváló az alkalom az ismeretek, munkamódszerek, gyakorlatok, az eszmék megtapasztalására, cseréjére.

Jó kapcsolatok köttethetnek a hazai és külföldi művészek között, nemzetközi vonatkozásokban bővíthetők az ismeretek, hasznos lehet a munkamódszerek, gyakorlatok megismerése, az eszmék cseréje.

Az alkotótelep környezettudatossági, fenntarthatósági szempontból is példamutató, hiszen a műtárgyak jelentős része az újra felhasználás jegyében készül, több esetben hulladék acél, fém elemek újra értelmezésével, feldolgozásával. Az indusztriális alkotások sokak számára esztétikusabbá, izgalmasabbá, élhetőbbé tehetik környezetünket.

Az idei alkotótábor művészei

  • Pál Katja képzőművész (Szlovénia)
  • Majoros Gyula képzőművész
  • Kovács Tibor szobrászművész
  • Vinczellér Zsolt építőművész
  • Majoros Lili Zsófia szobrászművész
  • Hardi Ágnes szobrászművész
  • Albrecht Fersch képzőművész (Németország)
  • Lilla von Puttkamer festőművész (Németország)
  • Nagy Dániel szobrászműv

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában