Magó István sakk emlékverseny

2024.01.27. 15:35

A sakkbajnokságon idén is megemlékeztek az egykori helvéciai polgármesterről – galériával

Tizenhetedik alkalommal jöttek össze szombaton a sakkbarátok Helvécián, a művelődési házban. A Magó István sakk emlékversenyen nemcsak helvéciaiak, hanem több kecskeméti játékos is sakktáblához ült.

Sebestyén Hajnalka

Idén is sokan hódoltak a sakk iránti szenvedélyüknek

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Magó István egykori helvéciai polgármester 2014-ben hunyt el. Nagyon szeretett sakkozni, és szerette volna, ha minél többen tudnak együtt játszani, és másoknak is megmutathatják a sakk sokszínűségét, izgalmát. Minden évben januárban rendezte meg a sakkversenyt.

Halála után az emlékére fia, András folytatja a hagyományt, és minden évben megszervezi a Magó István Sakkbajnokságot.

Most szombaton gyűltek össze újra a sakkszerető játékosok, képviseltetve minden korosztályt. Magó András elmondta: nagy öröm számára, hogy idén is sokan hódoltak a sakk iránti szenvedélyüknek. Bízik benne, hogy a jövőben még többen lesznek, bár az idei létszámmal is nagyon elégedett. Sok a visszatérő játékos.  

A bajnokságot Balogh Károly polgármester nyitott meg, aki nagy pártolója minden sportnak. Hírportálunknak elmondta: a településen három sport is őrzi Magó István emlékét. A sakk mellett a homokfoci és a teremfoci bajnokság létrehozásában is közreműködött az egykori polgármester. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában