Kosárlabda

2024.01.12. 07:00

A dobóforma döntő lehet a ZTE ellen

Pénteken ismét hazai bajnoki vár az NB I. alapszakaszában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre, mely a Zalaegerszeget fogadja ezúttal. Két vereség után a javításra koncentrál a hírös városi alakulat saját közönsége előtt. 

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A két együttes első alapszakasz mérkőzésén a zalaiak nyertek (94-80), így a visszavágás vágya is fűti a kecskeméti férfi kosárlabdázókat. A ZTE jelenleg 8 sikerrel és 7 vereséggel a harmadik a tabellán, míg a Kecskemét 5 sikert és 10 vereséget számol eddig az alapszakaszban. 

– A Zalaegerszeg ellen is ugyanúgy készülünk, elemeztük a játékukat – nyilatkozta Ivkovic Stojan, a Kecskemét szakmai igazgatója a mérkőzés kapcsán. – Úgy gondolom, hogy erre a meccsre is igaz lesz, hogy nüanszok fognak dönteni. A dobóformán sok fog múlni, ez a zsinórban három megnyert meccsen be is igazolódott, és a DEAC ellen is, ha picivel pontosabbak vagyunk, akkor nyerhettünk volna. Dr. Csont nem volt boldog, hogy kikaptunk. Meg kell tanulni nyerni azokat a csatákat is, amikor nem úgy dobunk, mint azt várnánk magunktól. Szurkolóink támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy újra győzni tudjunk. Legutóbb is fantasztikus atmoszférát varázsoltak a csarnokban. Bízom benne, hogy most is sokan itt lesznek pénteken a ZTE ellen, kitartanak mellettünk.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Zalakerámia ZTE KK találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában