Kecskemét / Budapest

2023.12.08. 16:55

Czene Attilától vehetett át sportdíjat Rideg László – videóval

A Lakosság Sportjáért kitüntető díjat vehette át a Magyar Szabadidősport Szövetségtől Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke. A kitüntetést Czene Attila olimpiai bajnok úszó adta át – adta hírül honlapján a vármegye önkormányzata.

Tapodi Kálmán

A képen balról-jobbra: Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke és Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke

Fotó: bacskiskun.hu

Csütörtökön délelőtt került sor a Magyar Szabadidősport Szövetség évzáró közgyűlésére, Budapesten, a Magyar Sport Házában. Az eseményen adták át a hazai szabadidősport szervezését 34 éve végző szervezet elismerő díját, amelyet évről-évre azoknak ítélnek oda, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak a szabadidősport népszerűsítéséhez. Idén Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Péter Zoltán, az IBM Magyarország kereskedelmi vezetője vehette át a Lakosság Sportjáért emlékplakettet – írja honlapján a vármegye önkormányzata

Mint elhangzott, Rideg László elnöksége alatt kiemelten kezelte a megyei szabadidősport életet, hangsúlyosnak tartotta, hogy minél több településen megismertessék a lakossággal a testmozgás fontosságát és az egészséges életmódot. A megye több régióját érintően 2015-ben indult először útjára az Egészséges Bács-Kiskunért programsorozat, amely megújítva 2020 óta folyamatosan elérhető a vármegye járásaiban, olyan mozgásformákat kínálva, mint például a futás, teljesítménytúrázás, nordic walking, zarándoklat, lovaglás és kerékpározás. A kitüntetésre a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség terjesztette fel Rideg Lászlót.  

Az elismerést Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke adta át. Az olimpiai bajnok úszó elmondta, nagyra értékelik a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzattal folytatott közös munkát, amelyet példaértékűnek tekintenek más vármegyékkel történő együttműködésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában