Labdarúgás

2023.11.09. 21:30

Negyedszázados eltiltást kapott a bácsborsódi Bognár Pál

Egyfajta rekord-büntetést szabott ki az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága, miután a Bácsborsód egyik játékosát minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől huszonöt évre eltiltotta.

Vincze Miklós

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Csütörtökön tette közzé az aktuális, hivatalos értesítőjét a Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága, amelyben a fegyelmi bizottság eheti határozatait közölték. A bajnoki fordulók után már-már megszokott határozatok, és az azokat a megszokott mértékben kiszabott büntetések – játékosokra egy, kettő, esetleg három mérkőzéses eltiltások különböző vétségek, sárga lapok összegyűlése, klubokra esetleges rendezés szabálytalanságok miatt – közül kiemelkedik a bácsborsódi Bognár Pál büntetése. Bognár Pált ugyanis minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől huszonöt évre eltiltották.

A vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjában, október 21-én játszották a Katymár-Bácsborsód mérkőzést. A találkozó hivatalos jegyzőkönyvében az utolsó bejegyzés az, hogy Bognár Pál a 77. percben piros lapot kapott. Az azt követő események következtében a mérkőzés félbeszakadt. A vármegyei igazgatóság néhány nappal később 3–0-ás gólkülönbséggel a Katymár javára írta jóvá a találkozót, a Katymár kapta a három pontot is.

Bognár Pál ügye most, néhány héttel az eset után jutott egyelőre nyugvópontra a hivatalos határozattal, és a nem mindennapinak mondható, huszonöt éves eltiltással. A történtekről a felek nem nyilatkoznak, van olyan érintett a történetben -  nem is egy -, aki hivatalból nem is teheti ezt meg, az interneten kommentelők fantáziája ezúttal is szárnyal az esettel kapcsolatban. Ám hogy mi történhetett, az a fegyelmi szabályzat 21/3 b pontja alapján visszakövetkeztethető. „Ha a labdarúgó a játékvezetőt tettlegesen bántalmazza, vagy erre kísérletet tesz, fegyemi vétséget követ el, ezért a büntetése – amennyiben sérülést okozott –, eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől három évtől végleges időtartamra.”

Az élet a bácsborsódi csapat háza táján ettől nem áll meg, készülnek a nagy rangadóra, a szombaton esedékes Bácsbokod elleni szomszédvári derbire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában