Labdarúgás

2023.11.25. 19:26

Nagy különbségű győzelem született Tiszakécskén

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokságban eddig tizenöt fordulót bonyolítottak le, melyből a Tiszakécske II csapata tizenegy mérkőzést játszott. Nekik még az őszi szezonból három találkozó maradt hátra. Ebből az egyik, az ötödik fordulóból elmaradt Bácsalmás elleni találkozó volt most, mégpedig hazai pályán.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás/ archív-felvétel

A vendégek hihetetlen rossz sorozatot mutattak be az ősz folyamán, hiszen tizenhárom mérkőzésükből mindössze csak egyet tudtak megnyerni, tíz alkalommal vereséget szenvedtek, kétszer pedig döntetlent játszottak. Ennek köszönhetően az utolsók a vármegyei első osztályú bajnokságban. Az utolsó mérkőzésükön szerettek volna a statisztikájukon javítani.

A hazai gárda a legutóbbi bajnoki mérkőzésén biztosan győzött a Kiskőrös felett, és reménykedtek a jó folytatásban. Az NB II-es keretből nem volt visszajátszó, így csak saját magukra számíthattak, mint ahogyan eddig is.

Már a találkozó elején gólt szerzett a hazai gárda, majd a szünetig még meg tudták toldani kettővel. A vendégek erre csak eggyel tudtak válaszolni. A második játékrészben kibontakozott a két csapat közötti különbség, mind gólokban, mind frissességben, és nagy arányú tiszakécskei győzelem született.

– Kijött a két csapat közötti különbség, most ennyi volt közötte. Rúghattunk volna több gólt is, de nagyon jól védett a kapusuk. Jó időben, és jókor rúgtuk be a helyzeteinket az első félidőben. A második játékrészben a két csapat között erőnléti különbség is volt. Az is előnyt jelentett számunkra, hogy akik lejöttek, azok helyett ugyan olyan minőségű játékosok léptek pályára. A csapatunknál meg van a fiatalok és az idősebbek aránya, és jó az összhang közöttük, nyilatkozta a találkozó után Bagi Gábor.

– A Tiszakécske jó csapat és a hibáinkat most kíméletlenül kihasználta. Ők berúgták a helyzeteiket, mi meg nem. Próbáltunk menni az eredmény után, nem álltunk le. A félidő után betehettük volna a buszt a kapuba, akkor biztosan nem ez lett volna az eredmény, de szerettünk volna gólt rúgni. Sok a fiatal játékosunk, akik egyéni hibákat követtek el és ezt megbüntette a Tiszakécske. Az eredmény lehetett volna akár 7–5 is. Abszolút nyílt meccset játszottunk, nem volt veszíteni valónk. Nem álltunk be védekezni, de rosszul jöttünk ki belőle. Sajnos a végén már fejben sem voltak ott a játékosok. Ez most így sikerült, értékelte csapata teljesítményét Schneider István.

Tiszakécske–Bácsalmás 7–1 (3–1)

Tiszakécske, vezette: Bosnyák Sándor Attila (K. Szabó Kristóf, Tóth Dániel).

Tiszakécske: Baráth (Czakó 73.) – István L., Szabó D., Oberna (Hoffmann 76.), Klemenc (Ondó 76.), Káli, Németh G., Lovas A. (Szabó G. 67.), Tóth K. (Pásztor 39.), Szabó L., Lovas Zs. Technikai vezető: Bagi Gábor

Bácsalmás: Cselik – Bálity, Patocskai, Török (Nincsevics 61.), Mohácsi, Pölhe, Patócs, Rajsli, Miletic, Lipták, Kormos. Vezetőedző: Teslic Igor

Gólszerző: Lovas Zs. 13., 78., Klemenc 23., Szabó L. 29., Káli 54., 87., 89., illetve Kormos 31. Sárga lap: Szabó L. illetve Pölhe 32., Bálity 75.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában