Labdarúgás

2023.10.30. 08:18

Két büntetővel jobb volt a Vasas a Tiszakécskénél – galériával

A 13. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság, melyben a Tiszakécskei LC a Vasas FC-t fogadta. A nagy hagyományokkal rendelkező fővárosi gárda célja az, hogy a bajnokság végén ismét ott lehessen a magasabb osztályba jutók között.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A hazaiaknak nincsenek ilyen vágyai, ők szeretnének stabilan a középmezőnyben végezni. Az elmúlt időszakban jól szerepelt a csapat, mert a legutóbbi négy mérkőzésből egyet sem veszített el, három döntetlen és egy győzelem született. A keret tagjai közül Bencze Márk, Kiss Balázs és Torvund Alexander a Vasas akadémiai csapataikban, Cipf Dominik, Viczián Ádám, valamint Zamostny Balázs pedig felnőtt gárdában lépett pályára.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, jóval több angyalföldi siker született, mint tiszakécskei. A két első osztályú meccsből mind a kettőt megnyerték, míg a másodosztályban hat találkozóból négy alkalommal hagyták el győztesként a pályát, egyszer döntetlen lett, és mindössze csak egy tiszakécskei siker született. Itt volt tehát az alkalom, hogy a Tisza-parti kisváros csapata javítson a statisztikáján.

A vendégek kezdték jobban a játékot, mert már mindjárt az első perctől támadólag léptek fel. Úgy tűnt, hogy hamar dűlőre akarják vinni a mérkőzés sorsát. Ez azonban nem jött be, mert a hazaiak vették át a játék irányítását. A 26. percben nem mindennapi gólt láthattak a nézők. Bertus Lajos a jobb oldalon, a félpálya közepéről célozta meg a kaput, a labda pedig a bal felső sarokban kötött ki 1–0. Tíz perccel később Erdei Carlo 30 méteres, bal alsó sarokba tartó szabadrúgását bravúrral ütötte ki Uram János. A szünetre egy gólos kécskei vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidő is úgy kezdődött, mint az első. A Vasas nyomott és próbálta megfordítani az eredményt. Ez azonban nem járt sikerrel, mart a Tiszakécske jól védekezett. A találkozó hajrájában azonban két nagy hibát elkövettek a hazaiak. A 79. percben Balázs Benjamin ráesett Tóth Milánra a büntető területen belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A sértett állt a labda mögé, és a jobbra mozduló Kiss Ágoston mellett a bal sarokba lőtt. 1–1. Három perccel később Kiss Ágoston elhúzta Holender Filip lábát, amiért ismét tizenegyes járt. A büntetőt ismét Tóth Milán lőtte, és ugyan oda 1–2. A mérkőzésből hátralévő időben a Tiszakécske mindent megpróbált annak érdekében, hogy legalább az egy pontot megszerezze, de ez nem sikerült. Ráadásul Szekér Ádám, a 90. percben megkapta a második sárgalapját, majd utána pedig a pirosat.

Az első negyedórában többet volt a Vasasnál a labda, de azután átvette az irányítást a Tiszakécske, és egy bombagóllal megszerezte a vezetést. A második félidőben nagyon nyomott a Vasas, de tartotta magát a hazai csapat. A találkozó hajrájában azonban elkövettek két nagy hibát, ami három pontjukba került.

– Mélységesen csalódott vagyok. Nem is az eredmény, hanem a második félidőben mutatott játék miatt. Most már nem először lépünk bele ebbe a folyóba. Mélyen a dolgok mögé kell, hogy nézzek. A félidőben megbeszéltük, hogy úgy kell futballoznunk, mint az elsőben. Bátran kell a területeket megjátszani, mert nyíltak lehetőségek az ellenfelünk mögött. Ehhez képest passzívvá váltunk és pont azokból a dolgokból kaptunk könnyen elkerülhető gólokat, amit átbeszéltünk. Azt látom, hogy kiesik az a fajta játékosság, ami szükséges ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjunk megnyerni. Nem védekezni küldöm fel a pályára a csapatomat, hanem futballozni. Ezt a mérkőzést könnyedén megnyerhettük volna, nyilatkozta Vas László.

– Nagyon örülök annak, hogy nyertünk, mindent megtettünk ennek érdekében. Addig míg az ellenfél nem szerzett egy kontrából gólt, miénk volt a mérkőzés. A kapott gólnál megzavarodtunk, amit nem jól kezeltünk, egészen a szünetig. Sikerült átszervezni a csapatot, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, vélekedett Desits Szilárd.

Tiszakécskei LC–Vasas FC 1–2 (1–0)

Tiszakécske, 500 néző, vezette: Takács Tamás (Márkus Tamás, Horváth Róbert).

Tiszakécske: Kiss Á. – Gvishiani (Balázs B. 66.), Fodor, Szőr, Viczián – Szekér, Kocsis D., Bencze M. (Grünvald 55.) Erdei (Kryvosiuk 85.) – Bertus (Zamostny 85.), Torvund (Cipf 66.). Vezetőedző: Vas László

Vasas: Uram – Pávkovics, Litauszki (Szivacski 46.), Baráth B., Deutsch – Girsik (Bakti 46.), Hidi, Urblík, Radó (Holander 69.), Novotny (Zimonyi 75.), Tóth M. (Otigba 87.). Vezetőedző: Desits Szilárd

Gólszerző: Bertus a 25., Tóth M. a 79., a 82. percben, mind kettőt tizenegyesből. Kiállítva: Szekér a 90. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában