Rögbi

2023.10.18. 13:25

Jól rajtolt a Szekerce: hosszú idő után rendeztek egyetemi meccset

Október 14-én szombaton volt 9835 napja, hogy utoljára rendeztek hivatalos bajnoki rögbi mérkőzést a kecskeméti GAMF pályán.

Nyitray András

A Szekerce az egyetemistákkal kiegészülve tudott nyerni a bajnoki nyitányon

Fotó: NJE

Alig 26 évvel 11 hónappal és 5 nappal később újra útjára indult a tojáslabda a régi helyszínen, de már a Neumann János Egyetem égisze alatt. Ambiciózus tervek kezdtek el kibontakozni a nyár folyamán. A KARC második csapataként működő NB II-es Szekerce partneri kapcsolatra lépet az egyetemmel, hogy közösen indulhassanak a második vonalban. A szeptemberi egyetemi toborzás remekül alakult, néhány óra alatt „telt házas” lett a meghirdetett két rögbi kurzus, így 44 fővel és két régi-új edzővel – Kovács Attila és Köteles Péter – indultak el az edzések. A szombati mérkőzésen dacára annak, hogy döntő többségében szeptemberben kezdtek el a sportággal ismerkedni, így is számos egyetemista léphet máris pályára a már sokat próbált szekercések mellett. A 10 debütáló egyetemista kiemelt szerepet játszott abban, hogy a bajnokság első hazai mérkőzésén 49-12 arányban győztesen hagyják el a pályát a hazaiak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában