Kiskunfélegyháza

2023.10.17. 12:44

Az íjászat a fiatalok számára is nagy sikerélményt ad

A Koppány Íjászok ifjabb és öregifjú tagjai egyaránt szép számban képviselték az egyesületet a különböző versenyeken.

Sebestyén Hajnalka

Hat első, egy második, egy harmadik helyezést hoztak el a Koppány Íjászok a versenyen

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A közelmúltban népes csapattal, 16 fővel vettek rész a Koppányok Kecskeméten, a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesület a Kalmár Pihenőparkban megrendezett íjász versenyen. Szép időben, egy igazi örömíjászat résztvevői voltak a Koppányok, viszonylag könnyű, vicces pályán. Hat első, egy második, egy harmadik helyezést hoztak el.

Aranyérem került Tóth Milán nyakába Barebow kategóriában. Szintén arany fénylett vadász íj kategóriában Balanyi Sándoron, Varga-Bene Olívián és Fekete Boglárkán. Pusztai kategóriában pedig Csányi Mária és Füleki Bianka állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Vadászíj kategóriában második helyezett lett Tamáskovics Gyula, harmadik Füleki Nikolett.

Az elmúlt hétvégén a Koppányok csapata Tiszaföldvárra utazott, ahol versenybe szálltak a legjobbakkal. A tiszaföldvári örömíjászaton mind az öt Koppánynak nyakában landolt egy vagy két érem. A 15 célon, két körben, célonként 3 lövéssel felállított pálya nagy kihívás volt, hiszen szinte végig szembe sütött a Nap. Tamáskovics Gyula senior korosztályban vadászíj favesszővel első helyezést ért el. Tóth Milán felnőtt korosztályban vadászíj karbon vesszővel harmadik lett.

Senior korosztályban tradicionális íjjal Bicskeiné Csányi Mária első, Szeibert Imre második helyezést szerzett.

A távcéllövő versenyen – Tóth Milán biztatására – Csányiné Bicskei Mária és Csatlós Norbert ismét harcba szállt. Mindketten megnyerték a mandalára irányuló egy lövéses távcéllövő versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában