Tömegsport

2023.09.05. 14:18

Osztályok, iskolák már az indulással nyerhetnek a Hírös Maratonon

Szeptember 24-én rendezik Kecskeméten a Hírös Félmaraton és Maraton Futóversenyt. A szervezők a kecskeméti iskolások számára külön vetélkedőt írtak ki, amelynek keretében egy-egy osztály vagy iskola már a puszta indulással nyerhet százezer forintot.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

– A Hírös Félmaraton és Maraton versenynek deklaráltan az az egyik célja, hogy szeretné minél nagyobb mértékben bevonni a lakosságot – nyilatkozta Varga Tibor, a Iustitia Egyesület elnöke, az esemény egyik fő szervezője. 

– Logikus, hogy ennek szellemében minél több gyereket – s velük családokat – is szeretnénk bevonni, ebből a célból meghirdettünk egy külön versenyt iskolák és osztályok számára, ez az iskolai közösségek versenye. Ennek a lényege, hogy amelyik iskola, illetve amelyik osztály legtöbb tanulója regisztrál a versenyre és el is indul legalább egy kilométeres távon, az a versenyt követően száz-százezer forint jutalomban részesül. Máris szeretném kiegészíteni ezt azzal, hogy a kis létszámú osztályoknak ugyanúgy van esélyük elvinni a jutalmat, mint a nagyobb létszámúaknak, a jelentkezőket ugyanis arányosan számítjuk. Ha tehát mondjuk egy tízfős osztályból öten regisztrálnak és indulnak a versenyen, az ugyanúgy ötven százalékot ér, mint ha egy harminc fős osztályból tizenöten vágnak neki a legalább egy kilométere távnak – jelentette ki Varga Tibor.

A versenyen a hagyományoknak megfelelően több távon is lehet indulni, Varga Tibor elmondta, hogy az előzetes regisztrációk alapján a hosszabb távokra már közel kétszáz futó jelentkezett a rendezvény honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában