Futás

2023.09.11. 13:21

Ezúttal nem a libapásztort kergették a félegyházi Ludas Matyi-futamokon – galériával

Stílszerűen Ludas Matyi futama néven rajtolt Kiskunfélegyházán a libafesztiválhoz kapcsolódó futóverseny. Az utcai megmérettetésen minden korosztály megtalálta a maga számára megfelelő távot.

Szentirmay Tamás

Sok futót vonzott a verseny Félegyházán

Fotó: Vajda Piroska

Ötödik alkalommal rendezte meg a Jogging Plus Sportegyesület a már hagyományos Ludas Matyi Futamát, amelyre több mint 350-en neveztek. A versenyt Balla László alpolgármester nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy megduplázódott az indulók száma az előnevezőkhöz képest. De annak is örült, hogy egyre több fiatal gondolja azt, hogy elindul egy-egy ilyen kiskunfélegyházi eseményen. A bemelegítést Nemcsok Anna irányításával tarthatták meg az indulók, aki a Jogging Plus Sportegyesület új atlétaedzője.

A legkisebbeknek, az óvodásoknak a Kisliba-futam keretében 200 métert kellett teljesíteniük. Talán ez volt a legnépesebb mezőny, mert akár nyolcvanan is lehettek. A már iskolás gyerekek a Ludas Matyi-futamban bizonyíthattak négyszáz méteres távon. Őket követték a Gúnár-futamosok, akiknek már ezer métert kellett teljesíteni, csak úgy, mint a Döbrögi-futamosoknak. Az előbbiek 12–14 évesek, az utóbbiak 15 év feletti iskolások voltak. A leghosszabb távot, a három kilométert választók az Ispán-futamban indultak. Itt külön választották a 2006 és annál fiatalabb, valamint a 2005 és annál idősebb korosztályt. Nekik a Kossuth utcán három kört kellett megtenniük. 

Voltak olyan futók, akik nemcsak saját korosztályukban álltak rajthoz, de a leghosszabb távot is teljesítették, sőt, ott is felállhattak a dobogóra.

Minden befutó kapott apró ajándékot, kulcstartót vagy fakanalat, csokit, üdítőt, Fornetti-süteményből pedig annyit ehetett, amennyit akart. Természetesen megfelelő folyadék is rendelkezésükre állt a futóknak. A helyezettek éremjutalmazásban is részesültek.

Eredmények

Kisliba-futam 2014–2016-ban született lányok: 1. Szabó Lotti, 2, Csáki Zita, 3. Szurmik Emma Panka. Fiúk: 1. Takács Barnabás, 2. Nagy Martin, 3. Nagy Noel. 2006 és fiatalabb lányok: 1. Bakró Réka, 2, Bárány Eszter, 3. Dudovics Dorka. Fiúk: 1. Zöldi Venczel, 2. Iványi Máté, 3. Kovács Kornél.

Ludas Matyi-futam 2012–2013-ban született lányok: 1. Peregi Lotti, 2. Sinkó Lili, 3. Volentér Viktória. Fiúk: 1. Gondi Levente, 2. Varga Zsombor, 3. Varga Hunor.

Gúnár-futam 2010–2011-ben született lányok: 1. Peregi Polli, 2. Szungi Léna, 3. Ramocsa Zsófia. Fiúk: 1. Dávid Kornél, 2. Borbás Marcell, 3. Kocsis Krisztián. 2008–2009-ben született lányok: 1. Szórád Hanna, 2. Karsai Hédi, 3. Patyi Amira. Fiúk: 1. Kosztolányi Ferenc, 2. Vincze Bálint, 3. Rádi Zénó.

Döbrögi-futam: 1. Rádi Gellért és Benő Áron, 2. Felföldi Máté, 3. Forgó Zsolt.

Ispán-futam 2006 és fiatalabb lányok: 1. Szórád Hanna, 2. Novák Csenge, 3. Karsai Hédi. Fiúk: 1. Rádi Gellért, 2. Kosztolányi Ferenc, 3. Rádi Zénó. 2005 és idősebbek nők: 1. Fekete-Setény Tamara, 2. Pintér-Patocskai Szilvia, 3. Bense Binka. Férfiak: 1. Bense Marcell, 2. Kollár Gergő, 3. Kalocsa Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában