Röplabda

2023.09.20. 18:08

Breszkó Andrásról emlékeztek meg

Hétvégén a kecskeméti Katona József Gimnázium csarnokában rendezték meg az első ízben kiírt Breszkó András emléktornát, mellyel a Kecskeméti Röplabda Club ikonikus sportvezetőjéről emlékeztek meg. Nem is sikerülhetett volna ez szebben, mint kettős hazai győzelemmel, hiszen a fiú és leány csapatok versenyében is kecskeméti diadal született. 

Nyitray András

Kecskeméti győzelem született

Fotó: Kapott fotó

Breszkó András rengeteget tett a kecskeméti röplabdáért, hiszen szakosztályvezetőként, szakmai igazgatóként, de ha kellett, akkor technikai vezetőként is segítette a 90-es évektől kezdve a sportág helyi működését. Mondhatni, éppen azt csinálta, amire szükség volt. Rövid, súlyos betegség után tavaly hunyt el, tiszteletére pedig első alkalommal emléktornát rendeztek. 

A tornán korosztályos együttesek vehettek részt, a kecskeméti színeket a KESI képviselte a rendezvényen. A tornának a fiú és leány szakágban is a Katona Gimnázium új tornacsarnoka adott otthont, melyet Dunszt Ferencről neveztek el,  jobb helyszínt így nem is választhattak volna az események. 

A fiúknál az U20-as korosztály mérette meg magát, és az első helyen a Kecskeméti Sportiskola végzett, megelőzve a Szegedi RSE-t, a Kertvárosi SE-t és az MTK-t. A lányoknál is sikerült otthon tartani az első trófeát, itt az U15-ös korosztályú együttesek csaptak össze. A KESI mögött a Dunaújváros SE, a Szolnoki SPC és a Dág KSE végzett sorrendben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában