Kiskunfélegyháza

2023.08.18. 20:13

Koppány kalandok kiváló eredményekkel – galériával

A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjász Egyesület tagjai ezen a nyáron sorra remekelnek a hazai versenyeken. Az elmúlt időszak eredményeit Kis Mónika foglalta össze.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Turul Koppány

Fotó: Beküldött fotó

Jártak Felvidéken, Marcelházán, a Fekete Sólymok versenyén. Rendhagyó módon, Koppányok számára idegen, távcéllövő versenyen vett részt Szeibert Imre és Dinnyés Gyula. Nagyon jó célokon, jó pályán, profin, gördülékenyen szervezett versenyen kihívás volt a távcéllövés, és felemelő érzés volt találkozni a felvidéki barátaikkal. Dinnyés Gyula 3. helyezést ért el, Szeibert Imre pedig a középmezőnyben a 25. helyen végzett.

Hódmezővásárhelyen, a történelmi Dél-Alföldi Régió (DAR) 4. fordulóját a Motocross pályán rendezte meg a Hódmezei Őrzők csapata. A Turulok ezen a versenyen is eredményesen szerepeltek. Vadászreflex íjjal: Tóth Milán 4., Balanyi Sándor 5. helyezést ért el. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Szólya Imre 4., Csatlós Norbert pedig a 15. helyen zárta a versenyt.

A Turul Koppányok egy kisebb csapata Gyulára is ellátogatott, a Kerecsényi László Íjász Egyesület által szervezett távcéllövő versenyre, ahol vadászreflex íjjal: Fekete Boglárka 1., Dinnyés Gyula 2. helyezést ért el.

Kecskeméten, a VIII. Hírös Kupa II. fordulóján is versengtek a Koppányok, a Kecskeméti Íjász Egyesület történelmi versenyén. Modern pusztai íjjal: Füleki Bianka 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szólya Imre 3., Kövecses Zsuzsanna 4., Kiss Tibor 11., Csatlós Norbert 13., Nagy Zoltán 18. helyen végzett. Vadászreflex íjjal: Fekete Boglárka 1., Füleki Nikolett 1., Tóth Milán 1., Dinnyés Gyula 4., Balanyi Sándor 4., Patyi Norbert 6. lett. Barebow íjjal: Tóth Mihály 3. helyezést ért el.

Kiskundorozsmán is jó hírét vitték a csapatnak a Koppányok, távcélt lőttek a Dorozsmai Íjászok által szervezett versenyen. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 5. helyezett lett. Vadászreflex íjjal: Fekete Boglárka 2., Balanyi Sándor 5. helyezést szerzett.

A Koppányok táboroztató amazonja, Keserű Szilvia versenyzett Pusztamonostoron, nagy küzdelemben a középmezőny elején a 9. helyen zárta a versenyt, modern pusztai íjjal versenyezve.

Fekete Boglárka Debrecenben versenyzett az ÉAR Pálya GP 3. fordulóján, ez egyben a WA országos Bajnokság kvalifikációs és pálya minősítő versenye is volt. Boglárka az U18-as vadászreflex kategóriában versenyezve 1. helyen végzett, és a III. osztályú minősítést érte el, a kvalifikáció megszerzése mellett.

A Turulmezei versenyen szintén harcoltak a Koppányok. Modern pusztai íjjal: Füleki Bianka 1., Nagy Zoltán 4. helyezést ért el. Vadászreflex íjjal: Füleki Nikolett 2., Füleki Imre élete első versenyén 1. helyezett lett.

A MISZ DAR 3D versenysorozat IV. fordulóján is részt vettek a Koppány íjászok, Szegeden a Tisza parton, a Szegedi Szittyák által szervezett versenyen. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 3., Szeibert Imre 8. helyen végzett. Vadászreflex íjjal: Dinnyés Gyula 5. helyen zárta a versenyt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában