Baon podcast

2023.08.03. 13:44

Bíró Krisztián: Egyszerűen leírhatatlan érzés volt megszerezni a bajnoki címet – podcast

Tíz év után bajnokcsapat lett a Dabas Sparks Amerikai Futball Club, és ennek apropóján beszélgettünk a szezonról a csapat vezetőedzőjével, Bíró Krisztiánnal.

Orosz Fanni Flóra

A Dabas Sparks Amerikai Futball Club

Fotó: Beküldött fotó

Július 22-én, 17:00-kor kezdődött a budapesti Kincsem Parkban a Dabas Sparks és a Budapest Wolves II. végső összecsapása, ahol eldőlt, hogy ki lesz a divízió egy idei bajnokcsapata. Tíz év hosszú menetelés után a Dabas Sparks végre kimondhatja: ők a divízió egy bajnokai. A dabasiak az eddigi legsikeresebb szenzont tudhatják maguk mögött és a jól megérdemelt pihenés után a csapat vezetőedzője, Bíró Krisztián osztotta meg velünk gondolatait. 

Beszélgettünk vele a végső megméretésről, a bajnoki címről, és a jövőbeni céljaikról. Krisztián elárulta, máig felfoghatatlan érzés, hogy végre elérték a régóta kitűzött célt. A csapaton végig érezte az önbizalmat és a tenni akarást. Szerinte a mérkőzés harmadik negyede a legfontosabb, hiszen akkor még van lehetőség eredményt fordítani, vagy éppen megszilárdítani azt. Éppen így történt ez a Dabas Sparks és a Budapest Wolves II összecsapásán is. A vezetőedző kiemelte a mentális felkészülés fontosságát, és a bíztató szavak erejét. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy nagyon örülne, ha gyakrabban tudnának össznépi edzéseket tartani. Ennek akadálya, hogy a csapat nem csak dabasiakból áll, – hiszen például rengeteg a Bács-Kiskun vármegyei tag is – ezért egyelőre jövőre is kéthetente tartják majd a gyakorlásokat, amit egy rövid pihenés után, szeptemberben már el is kezdenek. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában