Labdarúgás

2023.07.17. 14:39

Sorsoltak a kupában: kemény feladat előtt áll a címvédő Harta SE

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőn sorsolta ki a MOL Magyar Kupa 2023/2024-es idény első fordulójának a sorsolását.

Nyitray András

Nehéznek mondható ellenfelet kapott a címvédő Harta SE

Fotó: Szentirmay Tamás

Bács-Kiskun vármegyéből öt csapat, Bajai LC, a Harta, a Kecel, a Kecskeméti LC és az Apostag kapott ellenfelet. A sorsolás során egyelőre csak az NB III.-as, illetve a vármegyei osztályokban szereplő csapatok voltak érdekeltek. 

A szövetség az országos táblára feljutott csapatok mezőnyét területi elv alapján négy csoportba osztotta. Az öt, az országos főtáblára feljutott Bács-Kiskun vármegyei csapat a Dél-Keleti csoportba került. A csoport beosztásából nyilvánvalóvá vált a lehetséges ellenfelek listája, illetve az is, hogy ezen belül a 34 csapat bárkivel összekerülhet, akár saját vármegyében szereplő riválissal is, ez egyébként nem történt meg a helyi kötődésű klubokkal végül. 

Nehéznek mondható ellenfelet kapott a címvédő Harta SE, hiszen vármegyei kupa legutóbbi győztese az NB III.-as ESMTK-val találkozik majd. A pesterzsébetiek élcsapatnak számítottak tavaly a közép csoportban, a doogó harmadik fokán fejezték be a bajnokságot, így biztosan tovább akarnak jutni. 
A Harta által a döntőben legyőzött Kecel valamivel könnyebb ellenfelet, a Szarvasi FC-t kapta, s ahogy a Harta, úgy a legutóbbi ezüstérmes is hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást az első körben. 

A Kecskeméti LC-nek sem kell utaznia, az FK 1899 Szeged–SZEOL ugyanis majd utazhat a csatára, ahogy a Bajai LC ellenfele, a XV. kerületi ISSIMO SE is. Az Apostag is otthon bizonyíthat, nekik a Makót kellene legyűrniük. Az első fordulót augusztus 5-én és 6-án bonyolítják majd le, a végleges időpontok a csapatok egyeztetése alapján később lehet hivatalos. 

A párosítás: Harta SE–ESMTK, Kecel FC–Szarvasi FC 1905, Apostag KSE–Makó FC, Kecskeméti LC–FK 1899 Szeged-SZEOL, Bajai LC–XV. kerületi ISSIMO SE. 

Az NB I.-es Kecskeméti TE és az NB II.-es Tiszakécskei LC csak a főtáblán csatlakozik majd szeptemberben, míg az NB III.-as Kecskeméti TE II. a többi tartalékcsapathoz hasonlóan nem indulhat a sorozatban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában