Országúti kerékpár

2023.07.25. 15:00

Balogh Zsombor elsőként vette be Mohácsot

A mohácsi vész 500. évfordulóját felvezető rendezvénysorozat részeként országúti kerekpárversenyt rendeztek Mohács 500 néven, ahol a kecskeméti alapítású MBH Bank Cycling Team kettő junior válogatott kerékpárosa, Balogh Zsombor és Szöllőssy Ádám is rajthoz állt.

Szentirmay Tamás

Balról Szöllőssy Ádám, középen Balogh Zsombor

Fotó: Kapott fotó

A 110 kilométeres távon mindketten nagyon aktívan versenyeztek és már az első kilométerek elteltével szökésbe tudtak kerülni pár társukkal együtt. A nemzetközi rutinjukat ügyesen kihasználva Balogh Zsombor nyerte meg az abszolút kategóriát, ezzel magára ölthette az összetett győztesnek járó sárga mezt. Szöllőssy Ádám is a főmezőny előtt ért még célba, így második lett az U19-es kategóriában.

A 2014-ben alapított Kecskeméti Első Sor Sportegyesület történetében soha ennyi utánpótlás magyar válogatott kerékpárversenyző még nem volt. – Az országban egyedülálló módon négy korosztályban vannak magyar válogatott sportolóink, köszönhetően a biztos anyagi háttérnek, a tervezhetőségnek és a kimagasló szakmai háttérnek. Nagyon sokan szeretnék nálunk folytatni a sportolói pályafutásukat képviselve Kecskemétet és Magyarországot is. Ezzel a rövidtávú céljainkat elértük, hiszen hazánk egyik legerősebb utánpótlás egyesülete lettünk. Sikereinknek és támogatóinknak köszönhetően, a középtávú célunk is elérhető távolságba került, folytathatjuk az építkezést, de ezúttal a még fiatalabb korosztályok felé nyitunk – nyilatkozta Sáfár Tamás, az egyesület igazgatója.

Ennek köszönhetőn, a napokban érkezett egy másik örömteli hír is az egyesület életéből. A csapat U17-es versenyzője, Erdős Dániel meghívót kapott az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) válogatott keretébe. A több sportágat magába foglaló nagyszabású eseménynek ezúttal a szlovéniai Maribor ad otthont. Dániel a következő napokban egy időfutamon és egy mezőnyversenyen mérheti össze erejét Európa legjobb korosztályos kerékpárosaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában