Labdarúgás

2023.07.28. 17:44

A Honvéddal találkozhat a nyitányon a „kis” KTE

Vasárnap elrajtol a szezon az NB III. dél-keleti csoportjában, a Kecskeméti TE II. ellenfele a Budapest Honvéd-MFA II. lesz idegenben. A két fiatal együttes várhatóan kevésbé számolhat ezúttal visszajátszókkal, ezzel együtt jó mérkőzésre van kilátás. 

Nyitray András

Erős ellenfelet gyűrt le idegenben a „kis” KTE

Fotó: Nyitray András

A kispestiek esetében várhatóan az átlagosnál is alacsonyabb lesz az átlagéletkor, ugyanis az NB I.-től búcsúzó Honvéd a másodosztálynak megfialatított, saját nevelésekre építő, magyar játékosokból álló kerettel vág neki. A kispestiek emellett az U19-es bajnokságtól is visszaléptek, így az ehhez a korosztályhoz tartozó játékosok is feljebb léphetnek most a felnőtt futballba. 

Kecskeméti oldalon is voltak változások, a keretnek több távozója is volt, már a 2004-es korosztályra épül alapvetően a csapat magja. Az akadémiáról érkező fiatalok mellett csupán néhány 2003-as játékos maradt hírmondónak. A kecskemétiek felkészülése egyébként nem sikerült rosszul, az utolsó héten előbb a Tiszaföldvár, majd a Dunaföldvár ellen is győztes főpróbákat tartott Virágh Ferenc együttes. Bár a változások miatt felesleges kiindulni belőle, de az előző szezonban Kispesten a hazaiak nyertek 2–0-ra, míg a visszavágón 2–2-es döntetlen született Kecskeméten. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában