Birkózás

2023.06.29. 16:33

Rafael Dániel végül hetedikként zárta az U20-as Eb-t

A spanyolországi a spanyolországi Santiago de Compostelában rendezték meg a héten az U20-as Európa-bajnokságot, melyen a Soltvadkerti TE ifjona, Rafael Dániel képviselte a vármegyét. Rafael Dániel jó küzdelmeket tudhat maga mögött, eljutott a vigaszágig is, végül a hetedik helyen fejezte be az Eb-t. 

Nyitray András

Illusztráció

Forrás: STE / achív-felvétel

Rafael Dániel már a selejtezőkben szőnyegre lépett, ahol a grúz Anri Hozrevanidze volt az ellenfele, akin nem talált kellő fogást a soltvadkerti birkózó. A grúz összesítésben 7–3-ra nyert, de szerencsére a jó formáját megőrizte ezt követően is. Mivel bejutott a döntőbe, a magyar versenyző a vigaszágon folytathatta. 

A litván Vilius Adomavicius várt ezt követően Rafaelre, aki nagy lelkesedéssel vágott bele a küzdelembe, végül egy okos pörgetéssel két vállra is tudta fektetni a litvánt, így folytathatta a küzdelmeket. A török Kemal Sevgili már sokkal komolyabb erőt képviselt, s vele nem bírt már el Rafael, ellenfele végül nagyon magabiztosan nyerte meg 8–0-ra a csatát. 

Az nem vitás, hogy a soltvadkerti tehetségnek nagyon kemény sorsolása volt, hiszen az azonnal szembe jövő Anri Hozrevanidze megnyerte a 60 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit végül, míg a török rivális bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon. Rafael Dániel nem vallott szégyent, méltó módon képviselte klubját és a vármegyét is a rangos nemzetközi versenyen. 

Összességében nem teljesített rosszul a fiú szakág, hiszen Lévai Levente a 72 kilogrammos mezőnyben ezüstérmes lett, miután a döntőben szoros küzdelemben maradt alul az azeri Ruslan Nurullayev ellenében. Nála is szebben csillogó érmet szerzett a csupán 18 esztendős Darabos László, aki szintén azeri riválist, Mazaim Mardanovot gyűrte a döntőben, így a dobogó tetejére is felállhatott. Szokol Levente a bronzért küzdött, ám végül a svéd Hamza Sertcanli jobbnak bizonyult ezúttal nála.

A Soltvadkerti TE versenyzői eddig szép nyarat tudhatnak maguk mögött, hiszen Rafael Dániel hetedik helye mellett nem szabad elfelejteni, hogy a tiranai U17-es Európa-bajnokságon Müller Petra pályafutása első érmét szerezte, miután felállhatott a dobogó harmadik fokára az albániai versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában