Szalai Gábor

2023.06.05. 18:14

Motiváltan érkeztek a magyar labdarúgó-válogatott játékosai Telkibe

Minden mérkőzés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a válogatott egyenes ágon kijusson a labdarúgó Európa-bajnokságra, így a következő kettőre, a montenegróiak elleni idegenbeli és a litvánokkal szembeni hazai összecsapásra is így tekint Botka Endre.

baon.hu

Szalai Gábor

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A Ferencvárossal újabb sikeres idényt záró 28 éves, 21-szeres válogatott védő a hétfői telki doorstep sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy múlt hétfőn a családjával elutazott pihenni, és sikerült feltöltődnie. Emlékeztetett rá, az hogy most hosszabb idő áll rendelkezésre a jövő szombati első mérkőzésig nem szokatlan, mert a nyári időszakban így szokott lenni. A válogatott stabil teljesítményét annak a rendszernek tudja be, amelybe ha egy új játékos érkezik, „gyorsan fel tudja venni a taktikai utasításokat” – írja az MTI.

A Debrecennel bronzérmesként záró Ferenczi János felszabadultan jött Telkibe.

– „Nagy önbizalommal, boldogan érkeztem, mert nagyon jól sikerült az idény lezárása, odaértünk a dobogóra. Ilyenkor nem érzi az ember a fáradtságot” – jelentette ki, hozzátéve, hogy teljesen felkészült.

Ő is töltött pár napot a családjával és most úgy készül, hogy akár az első mérkőzésen szerephez juthat, még akkor is, ha – mint azt megjegyezte – nem ez a realitás.

– „Mindig készen kell állni” – szögezte le.

A 32 éves Ferenczi 2019 szeptemberében Montenegróban mutatkozott be a válogatottban.

– „Nagyon jó ellenfélre számítok. Megtapasztaltam már az ottani közeget, hangulatot, mondhatom, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz” – vélekedett.

Az újonc Szalai Gábor, az ezüstérmes Kecskemét négy nap múlva 23 éves védője még utánpótlás válogatott sem volt, így egy kis lámpalázzal érkezett Telkibe.

– „Tudtam, hogy befogadó közösség fog várni, tudtam azért aludni az éjjel” – árulta el.

Elmondta, hogy edzője, Szabó István a kerethirdetés után gratulált neki és biztatta őt, és szerinte fog majd beszámolót kérni a válogatottnál töltött időről.

– „Úgy jöttem ide, hogy szeretném átérezni a hangulatot, belekóstolni ebbe az egészbe. Azért dolgozom, hogy pályára léphessek, ha nem is most, de a közeli jövőben” – mondta.

A válogatott keretből még többen hiányoznak és egyelőre nem is bentlakásos rendszerben zajlik a felkészülés. A hétfő délutáni tréninget követően a héten délelőtt lesznek majd az edzések.

A G csoportban szereplő magyar válogatott, amely márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, jövő szombaton Montenegróban lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában