Labdarúgás

2023.05.26. 20:03

Győzött a Kisvárda ellen, ezüstérmes a Kecskemét – galériával, videóval

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Kisvárdát fogadta a Kecskemét a Széktói Stadionban. A találkozót Katona Bálint góljával a lila-fehérek 1-0-ra megnyerték, ezzel ezüstérmesként zárták a 2022/23-as bajnoki évadot!

Nyitray András

Ezüstérmes a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba

A meccs első kapuralövésére húsz percet kellett várni, ekkor Banó-Szabó remek, jó huszonöt méteres szabadrúgása vágódott fölé. Egy perccel később a túloldalon Szpaszics lépett ki, ziccerénél Varga Bence óriásit védett, de már les is volt. Túl a játékrész első felén Horváth veszélyeztetett távolról, de lövése elkerülte a kaput. Fél óra elteltével hatalmas kecskeméti helyzet maradt ki, egy félpályáról felívelt szabadrúgást Nikitscher fejelt középre, ám a nagyszerűen berobbanó Belényesi közelről mellé kotorta a labdát. A félidő utolsó próbálkozását a 38. percben írhattuk fel, ekkor Mesanovic pattogós lövését fogta Varga.

Második felvonás első percében rögtön helyzet alakult ki kisvárdai oldalon, Szpaszics éles tekerése mellé szállt. Belül az utolsó fél órán az első cseréjét használta ki Szabó István, és ez tökéletes húzás volt, hiszen a 68. percben pályára lépő Katona Bálint góljával megszerzete a vezetést a KTE. Nikitscher lépett ki egy remek indítást követően, kiválóan tálalt a gólszerző elé, aki a jobb alsóba passzolt. Három minutummal később Szuhodovszki lőtt oldalhálót, sokan már bent látták ezt is. A 78. percben Mesanovic lövése volt csemege Vargának, majd a 85. percben Camaj ziccerben rálépett a labdára, elpuskázva ezzel a Kisvárda legnagyobb lehetőségét.

A Kecskemét ezzel a győzelemmel bebiztosította második helyet a tabellán!

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Kecskemét, 4457 néző, Vezette: Pintér Csaba (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szécsényi István)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Hadaró 90.), Szalai G., Zeke – Nikitscher, Szuhodovszki (Meskhi 87.), Banó-Szabó – Horváth (Katona B. 66.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Kisvárda: Petkovics – Jovicic, Kovacic, Széles – Navrátil (Vida 84.), Melnyik, Lucas (Ilievski 78.), Alic – Makowski (Ötvös 79.) – Mesanovic, Szepaszics (Camaj 68.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Katona B. (67.)

Sárga lapok: Szalai (56.), ill. Melnyik (10.), Lucas (20.)

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Láttuk 3-4 héttel ezelőtt a különböző méréseknek köszönhetően, hogy 8-10 játékosunkat csapágyasra hajtottunk. Egyszerűen elfáradtak és a keret mélysége nem tette lehetővé a folytonos rotációt. Az utolsó meccsre – ahogy lenni szokott – mindenki összeszedte magát, ilyenkor még a sérültek is felépülnek. Bár taktikailag is uraltuk a meccset, de ma inkább a szívünk és az akaratunk hajtott minket. A gólt pont akkor szereztük, amikor a Kisvárda már nehezen tudott váltani. Döntetlenszagú meccsen nyertünk. Nem volt könnyű az elmúlt hét, vasárnap még Újpesten játszottunk, kevés időnk volt a két mérkőzés között. Külön köszönet a stábomnak ezért a szezonért, nagyszerű teammunka volt ez. Szoktam mondani, hogy egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen. A klub 112 éves történetében a legjobb eredményt értük el. A közönség szeretete és buzdítása is átlendített minket mindig a holtpontokon, és csodálatos, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a szurkolóinktól.

Milos Kruscsics, a Kisvárda vezetőedzője: – Kemény, szoros mérkőzés volt, azt kaptuk, amire számítottunk. A Kecskemét a második helyért harcolt, mi az önbecsülésünkért. Az első félidő nem sikerült túl jól, a hazaiak játszottak mezőnyfölényben. A második játékrészt jól kezdtük, Milos Szpaszics előtt hatalmas helyzet adódott, centikkel vétette el a kaput, majd a cserék után Driton Camajnak volt nagy lehetősége. Nem tudtunk kiegyenlíteni, gratulálok a Kecskemét megérdemelt ezüstérméhez.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában