Kosárlabda

2023.06.22. 15:13

Kecskeméti játékos is bekerült az U19-es válogatottba

Három nappal a debreceni U19-es kosárlabda világbajnokság rajtja előtt az Egyesült Államok ellen lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is a magyar válogatott. Váradi Kornél a találkozót követően kihirdette 12 fős keretét a világeseményre. A szűkítés után a kecskeméti Tóth Patrik is ott van a csapatban.

Nyitray András

Az U19-es válogatott

Fotó: KTE

Jól haladnak a világbajnokság előkészületei, a Főnix Arénán a szervezők már az utolsó simításokat végzik, így a városba érkező tizenkilenc év alatti válogatottak az utóbbi napokban már a helyszínen készülhettek a soron következő megmérettetésekre. A magyar nemzeti csapat szerdán este zárt kapus mérkőzésen fogadta az USA legjobbjait, mely mind a csapatok, mind a rendezők számára kiváló főpróba volt a nívós esemény előtt, de a szövetségi kapitányok kérése értelmében a pontos végeredmény nem publikálható. Az összecsapást a papírforma szerint egyébként a vb toronymagas esélyese nyerte, de a magyaroknak sincs oka a szégyenkezésre, hiszen a több mint vállalható eredmény mellett játékban is mutattak biztató dolgokat.

– Az elmúlt hetekben tovább tudtuk csiszolni azt a rendszert, amit már korábban elkezdtünk felépíteni, és egy-két esetet leszámítva a sérülések is elkerültek minket, ami ilyenkor mindig nagyon fontos. 

Már a célegyenesben vagyunk, így már csak apróbb finomítások vannak hátra, a legfontosabb cél számunkra, hogy végig versenyképesek legyünk. 

Már korábban is mondtam, hogy nagyon erős a mezőny, itt minden győzelem egy világbajnoki címmel ér fel számunkra, de minden tudásunkkal azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Ez a kosárlabda ünnepe Magyarország számára, hiszen ilyen jellegű rendezvény fiú vonalon még nem volt hazánkban, minden percét szeretnénk élvezni és méltóképpen képviselni az országunkat – mondta a tornát megelőzően Váradi Kornél.

U19-es magyar válogatott kerete: Csátaljay Péter, Cseh Botond, Csendes Péter, Csuti Kornél, Hajdu Péter, Hegedűs Brúnó, Meszlényi Róbert, Pleesz Ádám, Ságodi Róbert, Schmera Gergely, Tóth Patrik, Várszegi Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában