Birkózás

2023.05.21. 12:52

Sikeres volt a Popori Ottó birkózó emlékverseny Baján – galériával

Popori Ottó emlékversenyt tartottak május 20-án Baján. A Popori Ottó Birkózó csarnokban megrendezett házi versenyen 47 gyermek lépett a szőnyegre.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Jagicza László vezetőedző elmondta, hogy nagyon szép szám, mind 14 év alatti gyermekek, akik a Mogyi Birkózó Klub keretein belül birkóznak. Rónyai Zoltán a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja is tiszteletét tette az eseményen, úgy véli a modern körülmények végre lehetővé teszik azt, hogy a nagy hagyományú bajai birkózás újra felvirágozzon.

– Nagyszerű ez verseny. A bajai klub a toborzás után rendezi a versenyt a kis birkózóinak. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom. A bajai birkózásnak nagy hagyományai vannak, régóta működik. Most azt gondolom, hogy a korszerű körülmények újra segítik a bajai birkózás virágzását – fogalmazott Rónyai Zoltán.

Jagicza László kiemelte, hogy nagyon sok ügyes gyermek vett részt a versenyen. Reméli, hogy valamelyik szőnyegen a jövő reménysége küzdött.

– Reméljük, hogy köztük van valamelyik szőnyegen a jövendőbeli klubreménység a jövő Püspöki Patrikja. Bízom benne, hogy ezek a gyerekek sportot szerető pozitív gondolkodású felnőttek lesznek mind akik itt vannak

 – fogalmazott Jagicza László.

A Popori Ottó emlékversenyen Püspöki Patrik a Mogyi Bajai Birkózó Club versenyzője, a Világranglista 5. helyezettje is bíráskodott. Elismeri hogy nincs könnyű dolguk a bíráknak, a bíráskodás nagyon idegen érzés számára, hiszen mindig a másik fél szokott lenni. Legutóbb Argentínában Buenos-Airesben lépett szőnyegre, kicsit fájdalommal emlékszik a sikertelen bronzmérkőzésre.

– Nem a bronzérem miatt, hanem azért mert úgy éreztem, én jobban megérdemlem a harmadik helyet. Többet tettem érte, de néha ez így alakul. Most már sikerült azért lelkileg túltennem magam és készülünk a következő fordulóra, Szingapúrban lesz a következő megmérettetés. Onnan majd megpróbáljuk megfordítani a mérleget – mondta Püspöki Patrik.

Az emlékversenyről senki nem távozott üres kézzel, hiszen minden versenyző Mogyi ajándékcsomagot kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában