A magyar sport napja

2023.05.06. 20:09

Izgalmas sportágbemutatókkal várták az érdeklődőket Kecskeméten – galériával

A magyar sport napján egy egész napos rendezvénnyel ünnepeltek a kecskemétiek.

Lizik-Varga Katalin

A box iránt érdeklődők is kipróbálhatták magukat

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Szombat délelőtt elméleti előadások segítették a szakemberek munkáját, például az edzéselmélet, a diagnosztika és a sporttudományok területén kaphattak gyakorlati, hasznos tanácsokat, bővíthették ismereteiket. Délután pedig az izgalmas sportági bemutatóké volt a főszerep. A Mercedes-Benz Sport Akadémia épületében és parkolójában, a Kecskeméti Fürdőben, az Atlétika Centrumban és a Messzi István Sportcsarnokban 13 sportágat mutattak be az érdeklődőknek. Köztük megismerhették a kosárlabda, a röplabda, a birkózás, az asztalitenisz vagy éppen az ökölvívás alapjait. 

Akik kedvet kaptak valamely sportághoz, azok ki is próbálhatták azt.  

– Megmutathattuk a sportágaink szépségét – fogalmazott Fritz Ágnes a Kecskeméti Sportiskola szakmai igazgatója, az esemény egyik szervezője, aki azt is elmondta, hogy a rendezvény egyik fő célja az volt, hogy elősegítsék Kecskeméten a minőségi utánpótlást a sportot illetően. 

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közös rendezésében megvalósuló eseményen közel fél ezren vettek részt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában