Birkózás

2023.04.17. 16:13

Vida Csabának 12 pont is kevés volt az Eb-n, így kiesett

A szabadfogásúak 79 kilogrammos kategóriájában szereplő Vida Csaba közönségszórakoztató mérkőzésen 21-12-re kikapott a nyolcaddöntőben a zágrábi birkózó Európa-bajnokság első versenynapján.

Nyitray András

Vida Csaba (balra) peches vereséget szenvedett

Fotó: Illyés Tibor/MTI

A Kecskeméti TE versenyzője, Vida Csaba lett a kontinensviadal első magyar érdekeltje, aki egészen látványos meccset produkált a szerb színekben versenyző Hetik Cabolovval. A találkozót a magyar szabadfogású nagyon lendületesen és agresszívan kezdte, azonban akciót nem tudott csinálni, másfél perc után ráadásul ütésért megintették (0-1), majd fél perccel később passzívitásért újabb egy ponttal gazdagodott a 2014-ben még orosz színekben világbajnok Cabolov. A szünet előtt aztán úgy tűnt, Vida eltüntetheti a különbséget, szépen befogott riválisa bal karja alá és a zónában centikre került attól, hogy ellenfelét kivigye, de nem járt sikerrel, majd amikor megpróbált átfogni, Cabolov a hátára vágta (0-6). A csata ekkor eldőlni látszott, a második menet elején pedig már egyértelműen vesztettnek tűnt, Cabolov ugyanis levitte (0-8) Vidát és közel volt a technikai tust jelentő pörgetéshez, ami nem jött neki össze, sőt, a magyar belefogta az akciójába, amit videózás után meg is adtak a javára (2-9).

Ezt követően az addig sem unalmas meccsen felgyorsultak az események: Vida fejlefogásból levitte Cabolovot (6-9), aki viszont azonnal mögé ment és pörgetett (6-13), majd állásból ismét a magyar indított jól, lábratámadás után levitte és pörgette ellenfelét (12-13). A felzárkózásnak sokáig nem lehetett azonban örülni magyar részről, mivel Vida szinte azonnal rosszul indított, amiből Cabolov eldobta és pörgette (12-19), végül a hajrában a szerb ismét levitte (12-21) és lezárta a meccset.

– El vagyok keseredve, hogy mindig egy hajszállal kapok ki, mert ez is kevésen múlt, csak a végén ment el. Az volt a cél, hogy lentről pörgetek, de az első menetben nagyon erős volt, a másodikban viszont éreztem, hogy fárad. Ennél többet nem tudok edzeni, nem tudom, mit kell másképp csináljak – mondta elkeseredetten a találkozó után Vida Csaba, akinek a vigaszági folytatás sem jött össze végül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában