Természetjárás

2023.04.11. 18:22

A hétvégén rendezik meg a 26. Rezét Kupát

Az idei évben már a huszonhatodik országos túraversenyét rendezi meg a bajai Rezét SE Természetjáró szakosztálya. Az április 15-i túrára, melyen a kezdők, a haladók, valamint a profik is össze tudják mérni tudásukat, várnak minden természetet és versenyzést kedvelő fiatalt és kevésbé fiatalt, egyéni indulókat és családokat egyaránt.

Vincze Miklós

Illusztráció

Forrás: Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda

– A verseny helyszíne ezúttal is a Kiskunság, egészen pontosan a Bugaci homokhát – jelentette ki Franczva László, a Rezét SE elnöke. Pirtó környékén változatos táj várja a túrázni vágyókat, hiszen borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek, telepített fenyvesek váltják egymást.

Az elnök azt is elmondta, hogy a verseny célja maga a túrázás, emellett versenyzés közben a tájékozódási képesség fejlesztése, a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás táj megismerése, és nem utolsósorban a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatok megoldása. Egyszóval a túraversenyzés népszerűsítése.

A versenyközpont a pirtói Lovasfogadó lesz, a helyszín pedig tehát Pirtó-Pirtó hegy. Az első versenyzők nyolc órakor rajtolnak el, az utolsó rajtra 10 órakor adják meg a jelzést.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában