Labdarúgás

2023.04.29. 17:04

A Bácsalmás és a Kiskunfélegyháza kapott NB III.-as licencet

Két Bács-Kiskun vármegyei, a vármegyei labdarúgó bajnokság első osztályában szereplő klub kapta meg a 2023/24-es idényre az NB III.-ban való indulásra feljogosító amatőr licencet, a Bácsalmási PVSE és a Félegyházi Térségi Sportiskola Kft.

Vincze Miklós

A Jánoshalma FC a 2012 júniusában sikeresen megvívott NB III.-as osztályozó lefújása után

Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottság Elnöke által kijelölt versenybiztos április 27-én versenyügyi eljárás során vizsgálta meg a sportszervezetek által a 2023/24-es bajnoki idényre benyújtott NB III. Amatőr Licenc dokumentációkat. Ez alapján megállapítást nyert, hogy összesen 91 olyan sportszervezet van, amely a licencet a harmadosztályban való indulásra megkapta. Bács-Kiskun vármegyéből két sportszervezet harmadosztályú licenckérelmét hagyták jóvá, ez a két egyesület a Bácsalmási Petőfi Városi SE és a kiskunfélegyházi Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. 

Ahhoz, hogy valaki ténylegesen a harmadosztályban indulhasson, a vármegyei bajnokságban az első három között kell végeznie. Ha – saját vármegyénk példájánál maradva – mind a Bácsalmás, mind a Kiskunfélegyháza az első háromban végez, akkor a följebb lépés jogát tekintve értelemszerűen azé az elsőbbség, aki a tabellán előkelőbb helyen zárt. Amennyiben az mégsem élne az indulás jogával, akkor adhatja be a nevezését a másik együttes, aki szintén a legrosszabb esetben a harmadik helyen végzett. Hogy aztán ezek az egyesületek a követelményeknek megfelelő helyen végeznek-e, és ha igen, és a közülük arra jogosult harmadosztályú nevezést is beadja, akkor kell-e osztályozót játszania vagy pedig automatikusan a felsőbb osztályba léphet, az még a közeljövő zenéje. Függ elsősorban attól, hogy a jogosultak közül hányan vállalják majd ténylegesen a harmadosztályban való indulást.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában