Birkózás

2023.03.06. 07:00

Kiválóan szerepeltek a Bács-Kiskun vármegyei birkózók – galériával

Jeles eseménynek adott helyet a Kiskunfélegyhá­zi Városi Sportcsarnok már­cius 4-én. A helyi birkózóegyesület idei első U20-as válogatóversenyét rendezte meg, amely kötött, szabad és női birkózásban kvalifikáció volt a junior Európa- és világbajnokságra.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A sportesemény bevezetéseként megemlékeztek dr. Varga Béláról, Kiskunfélegyháza első olimpikonjáról, aki 1888-ban született, és 1911-ben világbajnoki címet szerzett, a stockholmi olimpián pedig bronzérmet, kötött fogásban. 1969-ben hunyt el Budapesten. Életútja példát mutat a ma sportolói számára is, küzdésből, emberségből egyaránt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok, aki jelenleg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatója, dr. Réczi László világbajnok, olimpiai, és Európa-bajnoki bronzérmes. Korpási Bálint világ- és Európa-bajnok birkózó. 

A versenyt Csányi József polgármester nyitotta meg, aki köszöntötte a sportolókat, edzőket. Külön megemlítette azokat, akik a határon túlról, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából és Ukrajnából érkeztek, hogy emeljék a verseny színvonalát. A településvezető szerint a szőnyegre lépő versenyzők között már ott vannak a jövő bajnokai. Lőrincz Tamás is arról beszélt, hogy az U20-as korosztály számára már belátható távolságra van a felnőtt mezőny. Arra kérte a sportolókat, hogy aki teheti, az menjen el a nagy nemzetközi felnőtt világversenyekre, nemcsak azért, hogy szurkoljon, de ezeken a verse­nyeken nagyon sokat lehet tanulni, amit a jövőben kamatoztatni tudnak. A versenyen negyvenöt egyesület 155 birkózója vett részt, akik három szőnyegen küzdöttek egymás ellen. A férfiak kötött- és szabadfogásban, a nők csak szabadfogásban. 

A Bács-Kiskun vármegyei versenyzők eredményei. Fiúk, szabadfogás: 57 kilós súlycsoportban harmadik helyen végzett Pál Edvin Kiskunfélegyháza, 65 kilogrammban negyedik Bognár Balázs Kecskeméti Sportiskola, 70 kilóban szintén harmadik Biblia Róbert Kiskunfélegyháza, 79 kilogrammban a negyedik helyet szerezte meg Gangl Zétény (Soltvadkert). Kötöttfogásban, 60 kilogrammos súlycsoportban első helyen végzett Raffael Dániel, Soltvadkert. Nők: 55 kilogramm 3. Tapodi Rebeka Kiskunfélegyháza, 62 kilogramm 3. Bán Panka Soltvadkert, 65 kilogramm 3. Kiss Viktória Kiskunélegyháza. 68 kilogrammban 4. Szécsényi Sára, Kiskunhalas, 72 kilogrammban 4. Tapodi Zsófia Kiskunfélegyháza. A női csapatversenyben az első lett Szerbia, a második a Budapesti Honvéd, a harmadik a Kiskunfélegyháza. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában