Labdarúgás

2023.03.17. 10:24

Eltiltások nehezítik ezúttal a Kecskeméti TE dolgát

Szombaton ismét idegenben játszhat dobogós rangadót a Kecskeméti TE, mely az OTP Bank Liga (NB I.) 24. fordulójában a Debreceni VSC vendége lesz. Szabó István és csapata nincs könnyű helyzetben, ugyanis eltiltások is nehezítik a csapat helyzetét.

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

Két jó formában lévő csapat találkozik majd a Nagyerdei Stadionban, ugyanis a KTE tavasszal még veretlen, de a Debrecen is nagyon szépen teljesít, nem véletlen sikerült Dzsudzsák Balázséknak feljönnie a harmadik helyre. Rendkívül szoros találkozókat játszott eddig a két csapat, egyiken sem született döntés, hiszen először Debrecenben (1–1), majd Kecskeméten is (2–2) osztoztak meg a pontokon. 

– A motivációval soha nem volt gond szerencsére, a csapat hozzáállása alapvetően nagyon pozitív. Tavaly már megtapasztalhattuk a Nagyerdei Stadion csodálatos légkörét, sok néző előtt tudtunk egy nagyszerű meccset játszani. Akkor is döntetlen lett a vége, ahogy legutóbb hazai pályán is, úgyhogy a motiváció most is adott – mondta a helyezésekből fakadó tét kapcsán Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője. 
Nem a legjobb helyzetben várja a meccset a Kecskemét, hiszen Zeke Márió és Tóth Barna is begyűjtötte ötödik sárga lapját, így biztosan nem léphetnek pályára. 

– Az tény, hogy az eltiltások miatt nem tudunk azzal a tizenegy játékossal kezdeni, mint legutóbb. Sokszor elmondtam már a szezon során, hogy minden csapatnak vannak visszatérő problémái eltiltások, sérülések, betegségek miatt, így nekünk is, ez benne van a profi futballban, amit tudomásul is veszünk, nem is tehetünk mást. Megfelelő létszámú a játékoskeretünk, így most is azon dolgozunk, hogy megnehezítsük hazai pályán a Debrecen dolgát – tette hozzá Szabó István. 

A Debrecen meglehetősen aktív támadójátékot mutat a bajnokságban, erre mindenképpen fel kell készülnie a lila-fehéreknek, de a cél most is az, hogy minimum egy ponttal térjenek haza. Szabó István elmondta, tudják, hogy mivel lehet esélyük, ezt viszont meg is kell valósítaniuk majd a pályán. 

– A Debrecen hazai pályán különösen, de idegenben is kifejezetten jó csapat. Amióta Srdjan Blagojevic a csapat vezetőedzője, igen motivált, látványos, jó futballt játszó csapatról van szó. Sok beadás jellemzi a játékukat, rendkívül offenzívek, szinte a Pakshoz tudom hasonlítani őket ilyen szempontból. Babunszki személyében van egy gólerős befejezőjük, de a többi támadó is életveszélyes. Kulcskérdés, hogyan tudjuk őket semlegesíteni, illetve hogyan tudunk átmenni támadásba. Hazai pályán a Debrecen az esélyesebb, de szeretnénk meglepetést okozni, így pontot, pontokat elhozni.

A mérkőzés szombaton 15 óra 45 perckor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában